Skäm bort din mamma på mors dag

publicerad 24 mars 2021

Den första extraordinära kvinnan i nästan allas liv är deras mamma. Hon har rätt till all din respekt och kärlek, hon är ju anledningen till att du existerar. Så passa på att utnyttja denna mors dag för att visa din mamma hur mycket du älskar och uppskattar henne.

Det viktigaste att göra på mors dag är att visa uppskattning och skämma bort din mamma. Behandla henne med den vänlighet, artighet och kärlek hon själv har uppfostrat dig med. Det finns många sätt att fira din mamma på mors dag på, allt beror på vad hon föredrar.

●    Tillbringa kvalitetstid med din mamma
Mors dag är, som namnet säger, din mors unika dag. Så överraska henne, spendera tid tillsammans och gör det hon vill. Mödrar vill vara med sina barn på mors dag. De önskar sig i grund och botten bara en rolig dag med mycket skratt och kärlek, men de vill inte stå för planeringen av aktiviteterna. Börja därför planera den perfekta dagen för din mamma.

●    Skäm bort henne med frukost på sängen
Börja dagen med att låta mamma sova och överraska henne med frukost på sängen. Gör din mammas absoluta favoritfrukost, med bacon och ägg, hemlagat bröd eller pannkakor, och servera det med en god smoothie och en kopp fylld med din mammas favoritkaffe. Ge henne ett brev eller en anteckning med en text om att hon är den bästa mamma i världen och att du älskar henne.

●    Titta på din mors favoritfilm med henne
Omvandla vardagsrummet till en biograf och servera mammas favorit snacks och dricka på bordet. Sätt på din mors favorit-tv-show, serie eller film, och titta på den med henne. Hon kommer älska att koppla av och titta på TV-showen, serien eller filmen tillsammans med dig.

●    Beställ din mammas favoritmåltid från hennes favoritrestaurang
Berätta för din mamma att hon inte ska oroa sig för middagen, och beställ hennes favoritmåltid från hennes favoritrestaurang och servera den med hennes favoritdryck. Sätt på hennes favorit-TV-show och servera middagen i soffan framför TV:n.

●    Köp blommor till henne
Nästan alla mammor älskar vackra blommor och doften av färska blommor. Ge din mamma ett arrangemang av ljusa och fräscha blommor på mors dag och skriv ett kort till henne där du berättar hur mycket du älskar henne. Istället för en blombukett, kan du ge din mamma frön, en växt eller ett träd som ska planteras. Din mamma får följa växten när den gror och det kommer att påminna henne om dig.

●    Rengör hennes hus och tvätta
Rengör huset och tvätta åt din mamma, det ger henne en välförtjänt paus. Du kan köpa ett presentkort hos en städfirma, eller så kan du göra det själv. Det kommer att ge henne lite tid över som hon kan spendera på annat.

●    Ge din mamma ett collage av minnen
Hitta bilder på dina finaste minnen med din mamma och din familj, och sätt ihop ett collage till din mamma. Hon kommer att njuta av att se tillbaka på sitt liv med dig och din familj.

 

Denna artikel har skrivits i samarbete med Kids-world – Barnens utrustning, leksaker och mode.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.