Satsa på en snygg vinkyl

publicerad 16 februari 2022
snygg vinkyl

Du som tycker om vin och vill kunna förvara det på allra bästa sätt, du bör satsa en vinkyl. Fördelen med en sådan är att du då får rätt serveringstemperatur på vinet. Bra modeller av vinkylar är Vestfrost vinkylar.

Idag finns det många varianter av kylar för vin att välja mellan. Det som de har gemensamt är att de ser till att förvara vinerna i rätt temperatur samt att det även är en optimal luftfuktighet. Det finns även de som har olika temperaturzoner, så att du ska kunna förvara både rött och vitt vin i samma kyl.

Många fördelar med en vinkyl

Du som vill kunna förvara flera flaskor vin hemma och göra det på rätt sätt, du bör kolla in sortimentet av Vestfrost vinkylar. Med ett vinkylskåp får dina viner rätt förutsättning för att de ska dels behålla sin kvalitet dels att den saktar ner mognadsprocessen. I en vinkyl är det en bra miljö för vinerna. Den är främst till för att förvara de viner som ska serveras inom snar tid. Vill du lagra vin, så ska det göras på annat sätt.

Vin är ganska känsligt och bör inte utsättas för starkt ljus, temperaturväxlingar eller rörelse. I ett vinskåp är de skyddade från dessa saker.

Köp en kyl för dina viner

Utöver att en vinkyl är bra för dina viner, så är den även en snygg inredningsdetalj. När du ska välja ut en till dig och ditt hem så fundera på designen på den men även hur många flaskor du vill få plats med samt om det ska finnas flera temperaturzoner. Fundera även på var den ska stå, om du ska ha en som är fristående, eller om den ska integreras eller byggas in.

Du som vill lagra vin längre, du kan satsa på att så kallat vinlagringsskåp istället, om du inte råkar ha en bra vinkällare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.