Så här kan du inkorporera nytolkningar av gamla klassiker

publicerad 25 maj 2021
gamla

Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Vi älskar alla våra goda gamla traditioner såsom valborg, midsommar och vår mysiga jul. Men ibland kan det kännas som att man gör samma saker om och om igen. Är det kanske dags för nya tolkningar av våra gamla traditioner? Eller kanske bara några nya traditioner som kan komplettera de gamla?

Här kan du få tips på hur du kan hedra de gamla traditionerna och samtidigt skapa något nytt själv som du kan bygga vidare på i flera år framöver. Det gäller alla våra gamla kulturklassiker som kanske har gott av en liten uppiffning.

Gör något nytt denna julen med matchande tröjor
Julen är ett klassiskt exempel på en tradition som är samma år efter år. Vi firar alltid på samma sätt och där är alltid någon som blir upprörd om traditionerna ska göras om. Man kan ju inte missa Kalle Anka, eller testa något nytt på julbordet, det vet ju alla. Men det finns fortfarande rum att förbättra.

Varför inte testa en amerikansk klassiker och hitta en jultröja till herrar för alla manliga julälskare? Med en jultröja skakar du verkligen upp julen men på ett skönt sätt. Ingen behöver göra om på sina vanor eller ta ställning till en ny rutin. De behöver bara njuta av synen av din nya tröja.

Vem vet, det kanske blir den nya traditionen hemma hos er? Det kommer i alla fall göra julfotot lite extra speciellt om alla har matchande jultröjor.

Hitta fram kreativiteten denna midsommar
Vem älskar inte snapsvisor? Och om man har varit i utlandet lär man sig också att de flesta också älskar de svenska snapsvisorna, och det är ju inte så konstigt. Det är en härlig tradition och de gamla klassiker har en fast plats i allas hjärtan.

Men denna midsommar kan du med fördel hitta på en egen snapsvisa som delas runt bland alla gäster. Det kommer garanterat ge ett gott skratt och kopierar i flera år framöver.

Ändra reglerna för Alla Hjärtans Dag
Vi har alla varit i den situationen. Det blir den fjortonde februari och vi har ingen att dela den med. Över allt på social media ser man gulliga par och själv sitter man framför TVn med en dålig romantisk film. Men så behöver det inte vara!

Du kan göra om reglerna för vad som gäller på Alla Hjärtans Dag, det behöver inte vara romantiskt, det kan också vara vänligt. Varför inte bjuda hem sina närmsta vänner och laga en riktig god middag tillsammans. Det kommer alla dina vänner uppskatta, och ingen kommer känna sig ensamma på den ökända kärleksdagen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.