Rekordlångt uppehåll för ishockey

publicerad 29 juni 2020

På grund av omständigheterna fick hockeysäsongen 2019/2020 avbrytas och ställas in. Vi befinner oss nu i ett rekordlångt uppehåll där ishockeyn förhoppningsvis kan vara tillbaka i september igen som det är planerat för.

12 mars 2020 var senaste gången som ett vi fick se en hockeymatch i Sverige och sedan dess har allt varit nedstängt. Slutspel och kval stoppades till en början, för att sedan ställa in det som var kvar av säsongen.

I seriesystemet skedde inga förändringar och det innebar att Leksands IF och IK Oskarshamn slapp SHL-kval, samtidigt som bland annat Björklöven och Modo inte fick någon möjlighet till att kvala sig upp från HockeyAllsvenskan.

Nu är en plan för kommande säsong lagd och om allt går som planerat är både SHL och HockeyAllsvenskan igång i september igen. Det ska dock tilläggas att det kan bli utan publik till en början.

Luleå är guldfavoriter

Att säsongen och slutspelet ställdes in måste blev nog extra surt för Luleå som vann SHL:s grundserie med god marginal ner till tvåan efter en stark avslutning. Det är därför inte konstigt att man nu står som guldfavoriter inför kommande säsong, både hos bettingsidor som funnits ett bra tag – men vi ser också nya bettingsidor som tror mycket på Luleå.

Vi kan också se att lag som Färjestad, Växjö och Frölunda rankas högt av spelbolagen.

Klarar Leksand nytt kontrakt?

I botten är lag som IK Oskarshamn och Leksands IF tippade. Rätt så väntat med tanke på att båda lagen stod för en ganska svag säsong i sin helhet. Båda lagen skulle egentligen få kvala om sin existens i SHL, men på grund av den rådande situationen så slapp man när all form av kvalspel ställdes in.

Frågan är om dessa lag nu lärt sig läxan och kommer mer förberedd och starkare till nästa säsong?

Väldigt svårt att säga redan nu, givetvis. Men ett spelbolag som Unibet, där du även kan ta del av en bettingbonus, tror att både Oskarshamn och Leksand kommer få det svårt att undvika kvalspel under den kommande säsongen.

I september får vi äntligen se hur lagen ser ut på isen, förhoppningsvis, om allt inom ishockeyn kan dra igång. Om så blir fallet, får vi se om det blir med eller utan publik.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.