Maria driver Inredningsvis – Sveriges största inredningsblogg

Maria driver den framgångsrika bloggen Inredningsvis där hon skriver om olika inredningstips. Vi kände oss lite nyfikna på Inredningsvis och hur Maria kom att bli den största influencern inom inredning, därför bestämde vi oss för att ta en pratstund med henne och få lite tips på inredning.

publicerad 7 oktober 2021
- av Sofie Persson
Marias vardagsrum.

Hej Maria, vem är du? Berätta kort om dig själv.

Hej! Jag heter Maria bor i Göteborg och är en av Sveriges största influensers inom inredning/lifestyle. Är även skribent och har skrivit för mäklare och tidningar som GP Bostad. Jag bor i en mysig lägenhet modell äldre, med mina två katter Brorsan och Pärlan. Jag brinner för att tipsa om inredning och hur man kan få det lyxigt hemma fast billigt. Så många sajter tipsar mest om superdyr designinredning. Jag bryter trenden och tipsar tvärtom, hur man enkelt kan få det se glammigt ut hemma trots liten budget. Detta har även blivit den populära inredningsbloggen Inredningsvis signum.

 

Foto: pictpro.se

 

Hur uppstod idén om att starta din blogg Inredningsvis?

Det var min dåvarande kille Jon 2012 som kom med idén att starta en sida om inredning. Då han själv var bloggare och såg jag hade stor talang för att inreda och tipsa om inredning. Vi startade Inredningsvis ihop och drev även sajten ihop tills han flyttade till Norge för jobb 2015. Efter det driver jag sajten helt själv och lever på den som enda inkomst. Med detta sagt vill jag säga till alla därute som har en entreprenörsdröm, att våga satsa då ni kommer ångra er om ni inte gör det.

 

Hur ser inredningstrenderna ut nu inför hösten/vintern?

Trätrenden fortsätter starkt med olika trämaterial inom möbler och detaljer. Grön färg kommer fortsätta trenda men i fler olika nyanser. Sen kommer den klassiska inredningen göra revansch, efter mycket beige och avskalat. Att mixa oväntade material är även stort i höst.

 

Marias sovrum. Foto: almerangfotografi.se

 

Vart hittar du inspiration?

Från vackra miljöer som hotell, butiker och såklart från olika resor jag gjort. Sen även från Instagram och från alla Instagram hemmen jag intervjuar varje vecka på bloggen.

 

Hur ser det ut hemma hos dig? Byter du inredning ofta?

Jag har stilren inredning med lite lätt Hollywood glam touch. Gillar dock inte helt beige som alla har nu i Sverige. Det blir tråkigt och opersonligt om alla kör samma inredning. Jag flaggar alltid för att inreda personligt och följa hjärtat istället för att gå slaviskt efter tråkiga klonade trender.

 

 

Vad är ditt drömköp inom inredning?

Den perfekta soffan! För den har jag inte hittat än. Antingen är de snygga men har dålig sittkomfort. Eller tvärtom inte så snygga men okej sits. Den perfekta soffan skulle vara 100 procent skräddarsydd av mig personligen och hålla i minst 10 år.

 

Har du något tips för den som vill bli lite bättre på inredning, men inte riktigt vet hur man ska börja?

Försök ta reda på er stil och håll den som en röd tråd genom hela huset. Gör moodboards med inspiration från social media och Instagram. Följ inte trender slaviskt, utan försök ta in några personliga inslag i er inredning. Att mixa gammalt och nytt är perfekt för ett unikt hem. Gå på loppisar och kolla i antikbutiker, där kan ni hitta många fina detaljer.

 


Intervjun har gjorts i samarbete mellan redaktionen och Inredningsvis.se