Manchester City gör comeback med seger över Club Brügge

publicerad 16 november 2021

Efter en svidande förlust mot PSG så lyckades Manchester City nyligen göra en framgångsrik comeback i en hård kamp som ledde till en övertygande seger mot det belgiska stjärnlaget Club Brügge i Champions League. Denna artikel diskuterar Manchester Citys senaste matcher och resultaten. Texten kommer också kika närmare på matchen mellan Manchester City och Brügge och lyfta fram matchens höjdpunkter. Artikeln kommer avslutningsvis även försöka analysera vad som kan förväntas av det engelska storlaget i dess kommande matcher.

Seger mot Leipzig

I mitten av september inledde Manchester City Champions League genom att övertygande besegra det tyska laget RB Leipzig med hela 6-3. Riyadh Mahrez lyckades göra två mål. Andra målgörare i matchen var Gabriel Jesus, Jao Cancello och Nathan Aké. Manchester vann även skottstatistiken med 16-10. Bollinnehavet var relativt jämnt men även här vann Manchester med 51%.

Tung förlust mot PSG

Efter den imponerande segern mot Leipzig så var oddset i matchen goda för Manchester City mot PSG från Paris. Men Manchester kunde inte återfinna formen och Premier League mästaren råkade ut för en svidande förlust mot rivalen och stjärnlaget PSG från Paris med 2-0 seger för det franska laget på hemmaplan. Redan i den åttonde minuten så lyckades Idrissa Gueye göra 1-0 målet för PSG. Det var stundtals högklassig offensiv fotboll från båda lagen men Manchester lyckades inte göra mål. PSGs nyförvärvade storstjärna Lionel Messi fastställde slutresultat genom att göra 2-0 målet för PSG i den 74:e minuten. Målet var ett resultat av ett fantastiskt anfallsspel där stjärnan Kylian Mbappé spelade fram bollen till den argentinske superstjärnan Messi som slog in bollen i det engelska målet. Det var Messis första mål för PSG och resultat förde det franska storlaget till toppen av den tuffa spelgruppen med Manchester City, det belgiska laget Brügge och det tyska laget RB Leipzig. Messi som kämpat med skador var mållös under hela 190 minuter under åtta matcher för sin nya klubb PSG innan han till slut lyckades slå hål på nollan mot Manchester.

Manchester City krossar Brügge på bortaplan

Efter den tunga förlusten mot PSG, konfronterades Manchester City med storlaget Brügge på bortaplan och krossade det belgiska storlaget med hela 5-1. I den 30:e minuten gjorde Cancello 1-0 målet för Manchester. I den 43:e minuten slog Mahrez in 2-0 för Manchester på en straffspark I den 53:e minuten så utökade Kyle Walker ledningen till 3-0. Inhopparen Cole Palmer slog in 4-0 målet och Mahrez fastställde den förkrossande 5-1 slutresultatet i den 84:e minuten. Det var en imponerande seger för Manchester City som även vann skottstatistiken med 22-5 och dominerade även bollinnehavet med 64 %.

Manchester City utklassar Brügge igen

PSG Manchesters comeback fortsatte i lagets andra möte mot Brügge på hemmaplan. Det engelska laget vann även denna gång övertygande med 4-1. Manchester dominerade redan från start och Brügges mål var under långa stunder under belägring i den första halvleken. Redan i den femtonde minuten så gjorde Phil Foden 1-0 för laget från Manchester. Endast två minuter senare lyckades dock det belgiska laget kvittera tack vare ett självmål av John Stone.

Men därefter handlade det mesta i matchen om Manchester City. Det konstanta trycket mot Brügges mål gav till slut utdelning när Riyad Mahrez gjorde 2-1 målet för det engelska bortalaget. I den 72:a minuten utökade inhopparen Raheem Sterling till 3-1 för Manchester City. I den 92:a minuten fastställde stjärnspelaren Gabriel Jesus slutresultatet med 4-1 seger för Manchester City och därmed en svidande förlust för Brügge och dess storstjärna Kevin De Bruyne som har en formsvacka för tillfället. Segern för det engelska laget var fullt förtjänt. Manchester vann nämligen skottstatiken med solklara 22-7 och dominerade bollinnehavet under matchen med hela 71 %. Engelsmännen presterade även mer än dubbelt så många passningar – 796 mot Brügges endast 317.

Vad betyder Manchester Citys senaste seger?

Den övertygande segern mot Brügge på bortaplan innebär att Manchester City gick om det franska storlaget PSG och tog över förstaplatsen i gruppen med nio poäng jämfört med 8 poäng för PSG. Detta är en härlig revansch för Manchester som tidigare som sagt förlorade med 2-0 mot PSG i september. Den senaste segern innebar också att stjärnan Raheem Sterling verkar ha hittat tillbaka sin form i rollen som målspottare.

Hur ser kommande matcher ut för Manchester? Manchester Citys imponerande comeback innebär att laget är väl positionerat att kvalificera sig vidare i Champions League. Det förutsätter dock att Sterling och de andra stjärnorna kan fortsätta att leverera samma höga spelkvalitet som i den senaste matchen mot belgiska Brügge. Den 24 november spelar Manchester City en mycket viktig match mot rivalen PSG som kan komma att avgöra vem som vinner gruppen. Manchester har fördel med hemmaplan och är i form men måste vara försiktigt med Messi, Mbappé och de andra storstjärnorna i PSG. I början av december har Manchester en betydligt lättare uppgift och kommer antagligen åter igen besegra tyska RB Leipzig. Sammantaget så ser framtiden ljus åt för Manchester men engelsmännen måste som sagt hitta toppformen lagom till den kommande ödesmatchen mot PSG.