Kommer kryptovalutor unifiera den globala ekonomin?

publicerad 17 januari 2022

2021 har varit ett händelserikt år för kryptovalutor, men hur kommer framtiden se ut? Idag har stora och väletablerade företag börjat investera i kryptovalutor och många börjar dessutom acceptera den digitala valutan som betalningsalternativ. Just nu är det således ett riktigt starkt fokus på Bitcoins, Ethereum och andra stora och populära kryptovalutor.

En av de största hoten som kryptovalutor kan möta är om myndigheterna börjar reglera eller till och med banna kryptovalutor. Kina har t.ex. bannlyst Bitcoin och Ether och det finns även en stor chans att Indien också kommer göra kryptovalutor olagligt. Samtidigt kan vi se hur myndigheterna skapar sina helt egna digitala mynt.

Vissa krypto-experter förutspår att större, globala företag också kommer skapa ett intresse för kryptovalutor och Bitcoin. Det vill säga banker och stora finansiella myndigheter. Skulle t.ex. ett enormt företag som Amazon börja acceptera kryptovalutor, kommer detta skapa en kedjereaktion. Även om det inte är så många människor som förstår hur betalningar med kryptovalutor fungerar idag, är det fler och fler verksamheter som börjar erbjuda betalningsalternativet i framtiden. Inget är givetvis garanterat, men ju fler personer som använder kryptovalutor i världen, desto högre kommer både efterfrågan och värdet bli.

Bitcoins volatilitet är ännu en anledning till varför investerare ser till att följa en lång och stadig resa. Om du köper för en långsiktig växt behöver du inte oroa dig över kortsiktiga svängar. En stor anledning till varför investerare förlorar pengar när de handlar med kryptovalutor, är de känslomässiga beslut som görs om myntet genomgår en enorm minskning, eller ökning.

Det går att spekulera om vad Bitcoins värde kommer ligga på i framtiden och det finns många olika gissningar för både framtida månader och år. Men sanningen är att kryptovalutan är fortfarande relativ ny, utan någon direkt historik bakom sig och det finns således inga direkta grundläggande förutsägelser. Det spelar ingen roll vad experter säger, ingen vet vad som kommer ske. Därför är det viktigt att bara investera det som du är beredd att förlora och använda dig av smarta verktyg och all information som behövs för att lära sig så mycket som möjligt om kryptovalutor. Hos Bitcoin Era kan man registrera sig och använda ett AI-handelssystem inom just kryptovalutor.

Om fler och fler återförsäljare, hemsidor och tjänster börjar använda och erbjuda kryptovalutor som betalningsmetod, finns det en stor chans att intresset även ökar och därmed kommer både efterfrågan och värdet öka. Det enda vi egentligen kan göra är att blicka framåt med förväntningsfulla ögon och hoppas på att kryptomarknaden får ett ökande intresse och att även myndigheter börjar använda betalsystemen.

Det finns trots allt en chans att faktiskt kunna unifiera den globala ekonomin och göra världen med jämställd, något som kryptovalutor faktiskt har möjlighet att göra. Även om vi kan se vissa länder som bannlyser kryptovalutor, finns det fortfarande väldigt många länder som godkänner och accepterar kryptovalutor inom handel och investering. Det är relativt uppenbart att länder som väljer att göra kryptovalutor olagligt vill ha övertag på landets ekonomi, vilket också betyder kontroll över jobb, vårdnad, sjukhus och allt som samhället är uppbyggt på.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.