K-flytt hjälper dig med flytten

publicerad 7 februari 2022
K-flytt

Är det läge att flytta? Kanske ska du flytta hemifrån? Eller så ska du flytta från något litet till något större? Oavsett anledning finns det all anledning att tänka till. Hur ska du lägga upp flytten? Vad ska du göra själv och vad ska du överlåta åt en flyttfirma? I den här texten kommer vi titta på vad du behöver tänka igenom när du planerar din flytt. Så läs vidare om du är intresserad av att ta del av våra goda råd och tips på vägen!

Så gör du en plan för flytten

Följande behöver du fundera igenom och planera för när det är läge att flytta:

  • Rensa och städa – ska du skänka bort, slänga eller sälja?
  • Packa ner i flyttlådor – ska du sköta det själv eller låta flyttfirman göra det?
  • Säga upp och teckna nya abonnemang
  • Genomföra själva flytten – ska du köra sakerna själv eller låta en flyttfirma göra det?

Planera för alla punkterna ovan så har du en väldigt god grund. Sedan kan du gå närmare in på detaljer när du har kommit lite längre. Det handlar i hög grad om att vara ute i god tid och att planera noggrant för det som komma skall. Då slipper du bli stressad mot slutet.

Fördelar med att använda sig av K-flytt

Genom att använda sig av en flyttfirma som K-flytt har du möjlighet att underlätta arbetet med flytten avsevärt. Inte minst handlar det om själva det praktiska flyttandet av sakerna från den ena platsen till den andra. Men du kan även ta hjälp när det handlar om att packa ner sakerna. Men se då till att du först har gått igenom och slängt, skänkt eller sålt det som du inte vill ta med dig i flytten. Det är ju ingen idé att lägga tid, pengar och energi på att flytta sådant som ändå inte tänker använda i din nya bostad.

 

Att avgöra vad som kan säljas, skänkas respektive behöver slängas kan vara en svår uppgift. Generellt kan man säga att det som är helt och rent nästan alltid kan skänkas till en second hand-butik eller liknande. Anar du att det finns ett ekonomiskt värde så kan du kolla på Blocket eller Tradera om det finns någon annan som säljer något liknande eller helst samma sak. Då kan du få en bra uppfattning kring hur stort det ekonomiska värdet är.

 

Nu har vi tittat lite närmare på vad du behöver tänka på när det är dags att flytta. Kom ihåg att planera flytten i god tid och börja gärna rensa och packa i god tid också. Det tar ofta längre tid än du tror – särskilt om du har hunnit samla på dig mycket saker. Bor du i en liten studentlägenhet eller liknande går det förmodligen på någon dag bara att packa ner allt. Men om du bor i ett stort hus kan det ta väldigt lång tid att få ner alla saker i flyttlådor. Lycka till med din flytt till din nya bostad!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.