Hur en oddsbonus påverkar dina odds

publicerad 20 september 2019

Du har säkert sett olika reklam för spelbolag där du får en oddsbonus när du spelar hos dem. Vad betyder det egentligen att få en “oddsbonus” och hur kan det förbättra dina chanser när du spelar? Det är alltså en tilläggssumma som tillkommer när du sätter in egna pengar och därmed ökar dina chanser att vinna.

Oddsbonus är i all synnerhet en form av gratispengar. Den bonusen gäller för både nya och återkommande spelare när denne vinner. Pengarna blir tillsatt underhållning då du kan spela för mer. Det är som vanligast i marknadsföringssyfte just för att öppna upp dörrarna för nya spelare. För återkommande spelare är det däremot ganska speciellt, då det kan ses som en VIP-bonus. Det har varit en del av onlinebetting sedan begynnelsen och är ett säkert sätt att få någon att testa vattnet innan de hoppar i.

Tips för spel med oddsbonus

Det är generellt smart att spela med oddsbonus, eftersom man som spelare får chansen att spela med bonuspengar och samtidigt ha lika stor chans till vinst som om man spelat med riktiga pengar. Men precis som med alla andra spel krävs det att man förstår vad man gör och ganska mycket medvetenhet. Vad innebär det egentligen att spela med oddsbonusar och hur gör man för att spela så smart som möjligt med dem?

Jämför olika sportsbooks – gör din research

Det kräver lite jobb från din sida som spelare, men det är ju just det det handlar om. Att spela. Så gör din research – du kommer att komma längre och förhoppningsvis kamma hem en större vinst. Spelvärlden är stor och det finns en massa aktörer där ute. Använd en jämförelsesajt som gör jobbet åt dig eller granska marknaden själv – vem sitter egentligen på det bästa erbjudandet? Om du spelar i Sverige är det även viktigt att spelsajten har en svensk licens!

Kolla bonusvillkoren och reglerna

Just för oddsbonus gäller det att kolla upp vilka bonusvillkor och regler som gäller. Detta i och med att alla bonusar har olika uppbyggnad och får användas på olika sätt av spelaren. Granska bland annat omsättningskrav – ju lägre krav på omsättning en oddsbonus har, desto mer lönsam är den. Sedan är det självklart bra att undersöka generella villkor, såsom på vilka spel bonusen gäller.

Hur ni än väljer att lägga upp ert spelande är det allra viktigaste att göra det ansvarsfullt. Det gäller alla former av spel – inte bara oddsbonus. Målet är att ha en trygg och bekväm miljö där alla kan spela.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.