Hur du skapar ett unikt hem som återspeglar din stil

publicerad 28 oktober 2021

Ditt hem är en av de absolut viktigaste platserna i ditt liv, och även omgivningen du har mest kontroll över. Det är i hemmet vi samlas för att umgås med vår familj och vänner eller dra oss tillbaka från resten av världen. Det är platsen där vi kan njuta av våra favorit hobbies, se på en nostalgisk film eller bara krypa ihop på soffan med en bra bok. Ett hem ska vara utformat så att det är bekvämt, vilsamt och inbjudande för alla i din familj. Samtidigt vill man att hemmet ska ha personlighet.

Nyckeln till att skapa ett hem som är både unikt och bekvämt är att ha ett utrymme som återspeglar dina personliga intressen, vanor och stil samtidigt som det ser snyggt ut.

Nedan följer tips för hur du skapar ett unikt, organiserat och mysigt hem.

Ha en plats för allting

För att ditt hem ska vara organiserat men ändå personligt är det viktigt att du har en plats för allting. Ett stökigt hem är inte mysigt, men det skadar inte att visa upp dina hobbyer och intressen. Om du t.ex. älskar att måla med vattenfärg kan du ha en liten målningsstation med ett minigalleri av din konst. Om du älskar mode kan du hänga upp dina trendiga jackor på en hängare i hallen där de syns. Att ha plats för allt som är vikigt för dig gör ditt hem personligt och prydligt. Att allt har sin plats gör det dessutom mycket enklare att städa!

Handla dina möbler på ovanliga platser

Vart hittar du ovanlig inredning? På ovanliga platser. Om du letar efter unika möbler är det en utmärkt idé att du går till loppis, garage försäljningar och andrahandsbutiker. Om du besöker dessa platser är det nästan garanterat att du kommer hitta unika möbler som ingen annan har, och dessutom till ett bra pris.

Måla väggarna med roliga färger eller välj tapeter

Väggar är en sådan stor yta av hemmet att det är självklart att du kan bör utnyttja dem för att skapa ett unikt hem. Färg är ett av de mest mångsidiga verktygen för att ändra utseendet på alla rum i ditt hem direkt. Eftersom de flesta hem har liknande färgval på väggar kan färger och unika tapeter, som de från Bimago, omedelbart få ditt hem att se unikt ut.

Dyk in i DIY-projekt så ofta du kan

DIY-projekt kommer garanterat att ge ditt hem lite extra karaktär. Det finns många DIY-projekt som du kan slutföra på en dag. Det kan vara saker som ett nytt säte för en stol eller ett nytt drag för köksskåpet. Om du behöver idéer kan du hitta mängder på Pinterest och andra liknande webbsidor.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.