Från återvunnen plast till textil

publicerad 18 oktober 2022

Återvinning av plast är ett stort problem i världen idag. Men det finns hopp! Det finns företag som tar hand om återvunnen plast och gör något bra av den. De tar hand om plasten och gör textil av den. Detta är en mycket bättre användning av återvunnen plast, och det gör oss mer miljömedvetna.

Ett nytt sätt att göra möbler

Återvunnen plast är ett fantastiskt material att göra möbler med. På ILVA har det alltid varit viktigt att erbjuda så många produkter som möjligt i olika miljövänliga material. Du kommer t ex kunna köpa Agir-soffan, en soffa från ILVA med återvunna hållbara möbeltyger. Soffan är klädd i en slags textil som är ett hållbart material tillverkat av 60 % återvunna plastflaskor som under hela dess produktion bearbetas med stor respekt för miljön, vilket gör det helt unikt.

Spännande textiler som gör möbelindustrin mer hållbar

Möbelindustrin är en av de största användarna av textiler. Varje år produceras det cirka 100 miljarder möbler, och de flesta av dessa möbler innehåller textilier. Tyget på en soffa, fåtölj eller säng tar ofta upp en stor del av möbelns yta, och det är därför viktigt att tyget är hållbart och kvalitativt. Men också hållbart ur en miljösynpunkt.

En typ av tyg som ILVA använder kallas Soil, denna textil har en fin vävstruktur och funkar perfekt för soffor, matstolar, sängar och sänggavlar, du kan se alla möbler här och hitta något som passar dig. Det unika och miljövänliga materialet har också en hög slitstyrka, så du kan köpa en soffa klädd i Soil med gott samvete och veta att den kommer att hålla i många år framöver. Du kan också hitta detta tyg i den färg som passar dig och ditt hem bäst vilket gör det lättare för ILVA att ge dig ett alternativ som är mer hållbart och funkar bättre.

En framtid med mer hållbara möbler

Hållbarhet är ett viktigt begrepp inom inredning, och det är något som allt fler företag tar hänsyn till. Det handlar inte bara om att använda miljövänliga material, utan också om att tillverka möbler som kan användas i många år. Detta gör att man inte behöver köpa nya möbler så ofta, och det är bättre för både miljön och plånboken. En av de stora fördelarna med hållbara möbler är att de ofta är mycket mer stilrena och eleganta. De har en tidlös design som passar in i alla hem, och man kan enkelt mixa och matcha dem med andra möbler. Hållbara möbler är alltså inte bara bra för miljön, utan också ett smart val för den som vill ha snygga och stilrena möbler i sitt hem.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.