Fördelarna med att ta lån online

publicerad 8 oktober 2019

Alla kan vi behöva söka lån någon gång i livet. Samtidigt är det viktigt att du är medveten om vilka fördelar och nackdelar som finns med att söka lån online. Här avslöjar vi allt om hur det går till att låna pengar på nätet.

Snabblån när det brådskar

Inte sällan händer det att man går till banken för att söka ett privatlån bara för att gå hem igen med en massa formulär och kontrolluppgifter som ska fyllas i. När du lånar pengar online går det blixtsnabbt. Konceptet med snabblån är ju just att det ska gå snabbt, smidigt och enkelt. Ansökan skickas in, svaret dyker upp på skärmen efter någon sekund, pengarna hamnar på kontot någon timma senare.

Att söka lån online innebär i praktiken att du genomgår en busenkel ansökningsprocess. Du väljer hur mycket pengar du vill låna, hur länge du vill ha på dig att betala tillbaka lånet och hur mycket du är villig att betala för ditt lån. Det sistnämnda har förstås att göra med hur mycket ränta du har råd att betala på ditt lån. Innan du ansöker om ett snabblån är det alltså viktigt att du har en klar bild över dessa tre faktorer.

Fördelar med snabblån

Visst finns det många fördelar med att låna pengar online. Den kanske främsta fördelen är att det är så fantastiskt bekvämt att kunna sköta allt från datorskärmen, på bara någon minut. Du väljer det lån du tycker passar bäst, skickar en ansökan, och får svar direkt! Anledningarna till att det blivit så populärt med snabblån är:

  • Du får använda pengarna till precis vad du vill. Privat konsumtion, avbetalning av andra lån, renovering, reparationer eller semester. Du väljer själv!
  • Du har pengarna på kontot bara några timmar efter att du ansökt.
  • Låga krav. Du ska ha fyllt 18 år, ha en stabil inkomst och få betalningsanmärkningar. Uppfyller du dessa krav har du 99% chans att beviljas ett snabblån
  • Du behöver inte ställa någon säkerhet för ditt lån
  • Du kan låna via dator, mobil eller surfplatta

 

Nackdelar med snabblån

Talar man om fördelar måste man också nämna nackdelar. Och visst finns det också nackdelar med snabblån.

  • Det är dyrt att ta snabblån. Räntan ligger långt över marknadssnittet för de allra flesta snabblån på nätet
  • Att missa en avbetalning kan innebära att du får en extremt hög dröjsmålsränta med nästa månads räkning.
  • Avgifterna kan vara svindlande höga för vissa snabblån, speciellt när det kommer till uppläggningsavgifter och påminnelseavgifter. Ta reda på vilka dessa är INNAN du skriver under låneavtalet
  • Återbetalningstiden är väldigt kort. Den kan faktiskt vara på bara 14 dagar. Oftast är den på max 30 dagar.

 

Minimera nackdelarna, öka fördelarna

Det går faktiskt att undvika en del av de nackdelar som normalt associeras med snabblån. Genom att hitta marknadens billigaste snabblån kan du slippa helt de skyhöga avgifterna och en ränta som stjälper hela din privatekonomi. Genom att ta hjälp av en jämförelsetjänst kan du faktiskt hitta det bästa lånet för dina förutsättningar. Loanscouter.com förmedlar marknadens lägsta snabblån i kategorierna mikrolån, blancolån, lån utan UC och snabblån. Du får en klar översikt av vilka lån som finns tillgängliga och hur du kan söka på ett snabbt och enkelt sätt. En del lån har inga administrationsavgifter alls medan andra erbjuder väldigt konkurrenskraftiga räntor. Du får tillgång till en helt kostnadsfri tjänst, 24 timmar om dygnet. Välkommen till oss med din ansökan!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.