Flyttfirma Luleå – det lättare valet

publicerad 20 januari 2022
Flyttfirma Luleå

Att flytta innebär mycket stress både fysiskt och psykiskt. Många upplever det som fruktansvärt jobbigt att flytta, speciellt de som ska flytta lite längre bort. Oavsett om du ska flytta inom ditt närområde eller till en helt ny stad bör du göra det enkelt för dig själv och  anlita en flyttfirma.

Planering är A och O

Redan flera veckor innan flytten bör du sätta dig ner i lugn och ro för att skriva en “att göra lista”. Skriv upp allt som har med flytten att göra, både små och stora saker. När allt står med på listan kan du bocka av uppgifter i takt med att de blir utförda.

Glöm inte bort praktiska saker som adressändring och liknande. Men det är även viktigt att skriva upp saker som att anlita en flyttfirma och en städfirma. Eller varför inte en flyttfirma som även erbjuder flyttstädning? Försök att göra det lätt för dig själv.

Flyttkartonger av alla de slag

Eftersom flyttkartonger endast används vid själva flytten kan det kännas onödigt att köpa ett helt gäng. Du kan istället be din vanliga matbutik om frukt-kartonger som är helt gratis. Även om allt inte får plats i små frukt-kartonger går det mesta ner.

De allra flesta flyttfirmor erbjuder dig att hyra flyttkartonger och emballage. På så sätt slipper du samla på dig en massa kartonger du sedan måste göra dig av med. Även om det kostar en liten penning att hyra kartongerna kan det verkligen vara värt det.

Vad gör flyttfirman?

Det vanligaste en flyttfirma gör är att hämta möbler och tillhörigheter i din gamla bostad och köra dem till din nya bostad. Om du har behov av mer hjälp än själva transporten kan du självklart be om det. En flyttfirma i Luleå erbjuder mycket mer än bara de vanligaste tjänsterna.

Du kan till exempel anlita flyttfirman till att packa ner och packa upp alla dina tillhörigheter. Personer med ett krävande arbete eller funktionsnedsättningar uppskattar det här tillvalet något enormt.

Du kan även be flyttfirma Luleå att magasinera dina tillhörigheter en tid om det skulle behövas. Om du ska på långresa eller bo på hotell under en stor renovering är det smart att magasinera alla dina tillhörigheter.

Flyttstädning

I dagens samhälle är det väldigt vanligt att anlita hemstädning. Men hur är det egentligen med flyttstädningen? Eftersom en flyttstädning är så mycket mer än en vanlig vardagsstädning är det smart att anlita en städfirma.

De allra flesta flyttfirmor erbjuder även flyttstädning. Genom att anlita flyttfirman till att städa slipper du kontakta ytterligare ett företag. Att endast prata med ett företag kan underlätta i flytten.

Om du väljer att ta hand om flyttstädningen på egen hand bör du vara medveten om en del saker.

  1. Hur mycket det faktiskt är att göra
  2. De nya hyresgästerna/ ägarna kan klaga på städningen
  3. Om de nya klagar är det du själv som måste betala en städfirma

Genom att låta flyttfirman ta hand om städningen undviker du problem som kan uppkomma. Fråga alltid om garanti på städningen. Om de nya klagar är det viktigt att flyttfirman tar hand om klagomålen utan extra kostnad.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.