Få hjälp med flytten

publicerad 22 september 2020

Under hösten är det många som tar tillfället i akt och köper eller hyr en ny bostad. Med en ny bostad kommer också själva flytten – en ofta tidskrävande och emotionellt jobbig process. Därför är en flyttfirma att rekommendera – ett företag som sköter själva flytten åt dig. Läs vidare för några anledningar varför och vilka fördelarna som finns med att använda en flyttfirma.

Fördelar med en flyttfirma

Att använda en flytthjälp har många fördelar. Det går betydligt snabbare, smidigare och det känns tryggare. Istället för att utföra själva arbetet själv kan du fokusera på planeringen i stället. Om saker går sönder eller försvinner under flytten är det oftast försäkrat via flyttfirman. Stäm av detta innan flytten börjar för att vara på den säkra sidan – men så är nästan alltid fallet!

Framförhållning är viktigt

Det är viktigt att ha framförhållning när du bokar flytthjälp. Boka hjälpen i tidigt för att slippa stå på flyttdagen bara för att märka att inga företag har tid att hjälpa dig. Ofta kan du också få ett lägre pris när du bokar tidigt.

Ta in offerter

Hör av dig till olika firmor och ta in offerter innan du bestämmer dig för vilket företag du ska anlita. Olika företag har olika villkor och regler. Be gärna om referenser för att säkerställa att det är ett seriöst företag inom branschen.

Många flyttfirmor i landet

I Sverige har vi många företag som specialiserar sig på flytthjälp. Oavsett om du behöver hjälp med flytten som Stockholmsbo eller om du söker efter en flyttfirma i Malmö finns det alltid något företag som kan hjälpa just dig med dina behov.

Var tydlig och rak med vad du behöver hjälp med och hur lång tid du räknar med att flytten ska ta när du kommunicerar med flyttfirman. Genom att ge så tydlig och bra information som möjligt till dem underlättar du arbetet – både för dem och för dig själv.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.