Ett snabblån kan behövas när du renoverar din stuga

publicerad 21 maj 2021
stuga

Att ha en stuga att åka till under sommarhalvåret är underbart. Men ett extra hus kräver renovering och underhåll – något som kostar pengar.

I denna text ger vi dig några tips och råd på hur du kan hålla nere kostnaderna för underhåll av stugan och tips för att få lån om du plötsligt står helt utan pengar.

DIY – gör det själv!
Försök att göra så mycket som möjligt själv när du underhåller stuga. Lite enkla sökningar online och du kan hitta massor av bra instruktionsvideor om hur du renovera saker och ting. Detta är något du kan spara stora summor på istället för att anlita en hantverkare som gör det åt dig.

Om du plötsligt behöver pengar för underhåll
Se till att budgetera och planera för kostnader för underhåll av stugan. Räkna med vad du behöver lägga ut per år för underhåll och en liten buffert till det. Då slipper du obehagliga ekonomiska överraskningar.

Men det finns tillfällen då det oväntade trots det uppstår och du du snabbt behöver pengar. I huvudsak finns då två olika alternativ:

Snabblån för akuta situationer
Ett snabblån passar bäst för akuta situationer. Om en oväntad räkning dykt upp och du måste till exempel anlita en hantverkare. Se snabblån som en akut lösning och ingen långsiktig strategi – men det är mycket skönt att veta att det går att få in pengar fort på kontot vid behov.

Alternativ till snabblån
Om du befinner dig i en situation där du verkligen behöver en mindre summa och snabbt finns det andra alternativ än snabblån. Ett smart alternativ är att fråga en familjemedlem eller en god vän om ett mindre lån under en kort tid. Glöm inte att även med snabblån finns det långivare som erbjuder lån utan uc.

Privatlån – om du behöver en större summa
Du som behöver låna en större summa och kan vänta några dagar bör ansöka om ett privatlån istället för ett snabblån. Det lönar sig i längden på grund av snabblånens höga räntor och även höga avgifter.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.