De bästa multiplayer-spelen på PC

publicerad 23 mars 2020

Ibland är det inte spelet som utmärker sig, utan spelarna. Ett spel som är taktiskt djupt och har ett slående yttre är inte allt som krävs för att göra ett framgångsrikt multiplayer-spel. Det är spelarna som lägger grunden för ett bra onlinespel, inte nödvändigtvis själva spelet. Spelet måste ju såklart hålla en viss standard, men utan bra och stabila spelare kommer man ingenstans.

PvP-spel kommer i alla sorter. Men det är interaktionen med spelare som gör upplevelsen speciell. Alla fyller varsin roll och samspelar för att skapa någonting unikt, som inte kan återskapas när man spelar själv.

Team Fortress 2
Om du inte var med när Team Fortress 2 lanserades år 2007 är det svårt att beskriva hur pass revolutionerande det var. Team Fortress 2 är en perfekt kombination av humor och taktiskt djup, vilket ger spelet en lättsam känsla, samtidigt som man har mycket utrymme att förbättras. Det är oftast dessa spelen som är de roligaste, vilket sajter some Hajper casino till exempel, sedan länge visat.

Spelet har en härlig uppsättning karaktärer som alla bidrar med någonting unikt till spelupplevelsen. Det finns verkligen någonting för alla typer av spelare. Oavsett vad du föredrar att spela kommer du hitta någonting som passar dig. Stor variation och lättsamt skoj.

Overwatch
Overwatch är på många sätt ett mer modernt Team Fortress 2, och har lyckats förbättra många av dess redan välutarbetade aspekter. Det är långt ifrån en överdrift att säga att Overwatch är ett av de bästa multiplayer-spelen som någonsin skapats. Spelets stil och asymmetriskt taktiska upplägg påminner som sagt väldigt mycket om Team Fortress 2, men spelen är långt ifrån samma sak.

En av spelets största styrkor är sammanhållningen av alla spelare. På nätet hittar du många forum på bland annat Reddit där det flitigt läggs upp bilder, videos och GIFs på allt roligt som händer.

Rocket League
Personen som var först med att föreslå att slå samman fotboll och bilar är sannerligen ett äkta geni. Denna snilleblixt gav upphov till ett av PC-världens bästa spel. Rocket Leagues succé beror helt enkelt på spelets enkla design, som kan förstås och användas av alla sorters människor.

Men misstolka inte enkelhet som simpelhet eller brist på djup, detta är ett spel där man verkligen kan se skillnad på vana spelare och nybörjare. Om du vill kan du ju ta en titt på proffsen och se om du kan försöka återskapa deras ibland helt otroliga trix. Detta spelet rekommenderas starkt!

Apex Legends
Om man skulle sammanfatta Apex Legends i ett enda ord skulle det vara rörelse. Oavsett vad du gör i spelet, är du i ständig rörelse. Detta är ett spel som verkligen prövar dina reflexer och testar din koncentrationsförmåga. Men vad som verkligen gör spelet unikt, är det unika ping-systemet som möjliggör avancerad kommunikation mellan lagmedlemmar utan att använda röstchatt.

Detta revolutionerande system gör det möjligt att spela på egen hand, samtidigt som du spelar med andra, helt utan att behöva uppoffra spelkvalitén på grund av bristande kommunikation.

Fortnite
En sådan här lista hade ju inte varit fullständig utan att nämna Fortnite. Detta är ett spel som effektivt mixar många olika aspekter, och sammanför dem på ett smidigt och sammanhängande sätt. Du kan bygga, leka runt, och tävla. Oftast händer allt detta samtidigt.

Slutsats
Där har du det alltså! De bästa multiplayer-spelen just nu på PC. Vi har såklart full förståelse för det faktum att det bara är roligt att spela när man vinner, så se till att du verkligen läser på innan du slänger dig in. Dessa spelen kan ibland vara väldigt komplexa, och många spelare har lagt ned hundratals timmar på att bli riktigt bra. Men oroa dig inte, det finns alltid folk i alla skicklighetsnivåer som är villiga att spela!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.