Bygg dig en bar i källaren

publicerad 19 maj 2021
bar i källaren

Om du har en källare eller en så kallad bodega i ditt hus, varför inte då göra om den till en bar? Det kan bli det perfekta stället för dig och dina vänner att hänga på. Det kan även vara en oas för dig själv att vara på, en tuff dag efter jobbet. Idag finns det bra barutrustning att köpa. Dels för att bygga samman en bar med bardisk, dels barutrustning i form av glas, shakers, kylar och annat du behöver ha. Innan du drar igång med ditt projekt, sätt upp en budget hur mycket det får kosta. Det är något man bör göra med alla sorters byggprojekt eller renoveringar. Tänk även på att ta med kostnader för att fylla upp baren med diverse spritsorter, öl och vin.

Hur proffsig bar vill du ha?
Beroende på budget så kan du välja en enklare variant av bar eller en riktigt proffsig. Det finns de barer som har diskbänk, kran, avlopp och hela köret, precis som på krogen. Det kostar dock lite mer att bygga den typen av bar. Om din ekonomi inte tillåter dig att ta ut svängarna på det sättet, så går det att göra det lite enklare. Då kan det räcka bra med en bardisk samt några hyllor att ha glas och alkohol på.

Fundera på om du bara ska servera öl ur flaska eller om du vill ha en kagge med tillhörande kran för att kunna hälla upp direkt i glas. Ska du blanda drinkar på proffsigt sätt kan det även vara värt att ha en kran med sodavatten och annat i.

Skapa det du vill ha
På nätet kan du hitta en massa bra inspiration till att bygga dig din egen bar. Det finns goda råd och tips samt även beskrivningar på hur du bäst går tillväga för att skapa det du vill ha.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.