Brygg ditt kaffe på ett nytt sätt – godare smak

publicerad 7 juli 2021
brygg kaffe

Din gamla kaffekokare har troligtvis ett par år på nacken och ger inte de bästa resultaten. Genom att uppgradera sättet du brygger ditt kaffe på kan du också uppgradera hur det smakar. Det finns egentligen inga anledningar att inte dricka riktigt gott kaffe hemma!

Din kaffekokare du har där hemma, den har säkert varit dig trogen och varit lojal under många år. Kanske var det en av de första sakerna du köpte efter du flyttade hemifrån? Eller nåt du köpte när kokaren du hade före det plötsligt och olämpligt bestämde sig för att ge upp. Din historiska med din kaffekokare känner du bäst till.

En kaffekokare av modellen där man häller i vatten, fyller på kaffe och sen låter vattnet rinna ner över kaffet och vidare ner i en kanna eller termos. Det är inte den metod som ger bäst resultat. Det är enkelt och man har alltid gjort det, men där slutar fördelarna.

Genom att uppdatera sitt sätt man brygger kaffe på så kan man med enkelhet också uppgradera hur ens kaffe smakar. En vanlig kaffekokare som varit i trogen tjänst, år ut och år in, är oftast också en maskin som inte rengjorts särskilt frekvent. Kalk och annat samlas i maskinen och påverkar hur kaffet smakar.

Det är inte så lätt att brygga gott kaffe på dem heller. De flesta väger ju inte sitt vatten och sitt kaffe utan litar på sin magkänsla. Med Philips Senseo kaffepuder så eliminerar du denna felkälla.

Tekniken går framåt
De senaste åren har tekniken rasat framåt. Produkter som Senseo kaffe har förändrat marknaden till det bättre. De bryggs med en så kallas kapselmaskin. Med dessa maskiner behöver du inte oroa dig över om måttet ska vara struket eller rågat, om det var till markeringen för fyra koppar eller för tre du skulle fylla på vatten.

Allt detta är förinställt och dessutom anpassat efter de unika kapslar man använder. Man har tagit hänsyn till temperatur på vattnet och mängden kaffe, samt flera andra parametrar som tillsammans dikterar hur bra kaffet blir.

Många är inte medvetna om hur kaffet verkligen ska doseras eller hur stor roll vattentemperaturen spelar. De är heller inte medvetna om att det inte är deras teknik som brustit när kaffet inte smakar likadant mellan gångerna. Det är helt enkelt väldigt svårt att lyckas med en vanlig kaffekokare.

Genom att byta till en kapselmaskin ser man till att kaffet smakar bättre och håller samma goda smak mellan gångerna. Det blir inte längre en gissningslek som oftast resulterar i för svagt eller för starkt kaffe. Det går att få gott kaffe hemma också och det är inte särskilt svårt. Med en kapselmaskin så är du där på ingen tid alls!