Bra träningsredskap och träningsutrustning att ha hemma

publicerad 29 juni 2021
hemma

Om du är en person som vill kunna träna hemma, så är det ju rätt bra att ha en del utrustning och redskap för det hemma. Du kan antingen satsa på att inreda ett eget hemmagym, eller bara köpa hem en viss del träningsredskap och träningsutrustning för att kunna träna med i vardagsrummet. Det är inte ovanligt att träna hemma tips annars säger du kan träna helt utan träningsredskap och träningsutrustning, och att du an träna bara genom att använda dig kropp. Men det underlättar faktiskt en hel del att ha bra saker hemma att kunna träna med, på eller i. Så vad ska du satsa på att köpa då?

Utrustning och redskap för din träning
Vad du ska satsa på att ha för olika redskap och träningsutrustning, det beror ju på vad du vill träna och hur stor plats för det du har hemma. Du kan ju även ha behov av träningskläder, vattenflaska, kosttillskott med mera.

Det finns flera bra saker att satsa på. Om du har ont om plats, så kan det räcka bra med ett träningsband, ett hopprep och ett par kettlebells. Med ett träningsband kan du göra många olika övningar. Ett hopprep är bra för att träna både kondition och koordination. När det gäller kettlebells så är de bra att ha om du vill träna styrka, uthållighet samt koordination.

Om du har plats, satsa gärna på att ha en viktstång med vikter och kanske även hantlar, även de med olika vikter.

En annan bra grej att satsa på är en foamroller. Den är skön att ha både före och efter din träning. Med en foamroller kan du mjuka upp dina muskler på ett bra sätt. Du kan få en bättre rörlighet i kroppen med den. Du kan även satsa på en massageboll, för att kunna nå dina triggerpunkter på enkelt sätt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.