Borde du köpa Testa (TSLA) aktier i 2021?

publicerad 8 mars 2021

Investerare har länge flockats till Tesla aktier tack vare deras lönsamma resultat. Året har precis börjat och företagets aktier har redan gått om Facebooks värde, och Musk är numera rikare än Amazon.coms Jeff Bezos. Men betyder den ökade hastigheten av Teslas värde verkligen att det är värt att köpa aktier i TSLA nu?

Till början kan Tesla verka som vilken annan biltillverkare som helst. På ett sätt är det väl det, Tesla liknar många andra branscher. Men det är dess innovativa utvecklingar och kraftigt ökande intäkter som gör att Tesla blivit ett företag utöver det vanliga. Vi ser ett företag som klarar sig bra trots globala kriser som den vi står inför idag, där Tesla hade 13% intäktsökning under 2020s nio första månader, och därmed ökade sina intäkter med 44% jämfört med året innan.

Varför är Tesla aktier så populära?
Det är nästintill omöjligt att öppna en tidning eller scrolla igenom sociala medier idag utan att stöta på nyheter om TSLA. Så varför är det då att investerare så väl som journalister och den helt vanliga människan är så pass dragna till elbilsföretaget?

Tja, först och främst tenderar aktier som ger stora vinster att locka allmänhetens uppmärksamhet. Det vill säga att en del till varför TSLA är så populära är för att de hela tiden ger stora vinster till investerare. En annan aspekt är såklart att Tesla tillverkar unika elbilar med marknadsledande funktioner som banar vägen för en batteridriven framtid för transport. Människor dras till banbrytande funktioner som dessa, och Tesla fortsätter att leverera dem. Sedan råder det inga tvivel om att bilföretaget och dess grundare, Elon Musk, har ambitiösa mål. De vill påskynda världens övergång till hållbar energi, vilket som gör aktierna populära bland de miljömedvetna så väl som de flitiga investerarna!

Så, är det värt att investera i Tesla?
Tesla har varit oerhört framgångsrik bara de senaste åren. Aktierna är därför inte de billigaste att investera i, men samtidigt finns det stora vinstchanser för dig som har råd. Tesla-aktien, precis som alla andra aktier, förändras ständigt. Bara för att aktien har ett högt värde idag behöver det inte betyda att den är lika bra imorgon.

Om du är en investerare som söker nya tillväxtmöjligheter och kämpar för att investera i klimatsmarta bolag är det värt att överväga att köpa tesla aktier. Du investerar trots allt i ett nytänkande företag som har hållbarhet i fokus. Samtidigt kan man se att aktien har varit värdefull i flera år och prognosen pekar definitivt inte åt en annan riktning. Det värsta scenariot skulle vara att människor slutar intressera sig för klimatvänliga bilar, eller att andra, mer miljövänliga alternativ skulle dyka upp på marknaden för transport.

Världen är under ständig utveckling och vi vet inte vad som kommer ske från dag till dag. Det är dock fortfarande värt att investera i Tesla om du vågar ta risken, men var uppmärksam på att du likt som med alla andra investeringar måste diversifiera din portfölj så gott som det går.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.