Bli en miljöhjälte med begagnad elektronik

publicerad 28 april 2020

Att spara pengar och rädda miljön på samma gång är något de flesta av oss drömmer om. Vi vill gärna få den bästa dealen och samtidigt tänka på vår framtid. Dessa två går dock sällan hand i hand utom när vi talar om begagnad elektronik. Hos Bluecity.se kan du handla alla former för begagnad elektronik och därmed både spara pengar och vara en miljövän. Har du en gammal dator eller telefon som ligger och skräpar så kan du få pengar och hjälpa miljön på samma gång.  Så oavsett vilken ände du står i köp eller sälj så kommer du vinna dubbelt.

Överkonsumtion är en av de värsta miljöbovarna men en vi dessvärre inte tänker på så mycket. Otroligt många väljer att bara kasta sin brukta elektronik istället för att sälja den vidare och ge produkterna nytt liv.

Högtalare, surfplattor, telefoner och en massa annan begagnad elektronik

Det finns mer än telefoner att begagnat även om det är det de flesta av oss nog tänker på först. På Bluecity kan du bland annat hitta:

·       Spelkonsoler

·       Datorer

·       Surfplattor

·       Högtalare

·       Smartphones

Dessa kommer från alla populära märken vilket är bra för typer som mig som älskar Apple på min telefon men Windows på min dator. Så nästa gång du känner ett behov för ny teknologi kan det vara värt att kika på begagnad elektronik.

Begagnad elektronik betyder inte gammal teknologi

Det enda jag någonsin har sålt och köpt begagnat är smartphones. Dock var det först för några år sen jag upptäckte att jag kunde tjäna lite extra pengar på en telefon som jag inte hade någon användning för. Tidigare har jag haft mina gamla telefoner skräpandes i olika lådor, där de bara samlat en massa damm. Vilket är spill av pengar och en produkt som kunde givit någon annan glädje.

Att välja att handla begagnad elektronik betyder inte att du handlar gamla saker. De flesta av oss byter telefoner nästan lika ofta som vi byter underkläder och vill ha en ny leksak oftare än vi behöver. Det betyder att mycket av den begagnade elektroniken du kan hitta på marknaden är helt ny.

En dator är ett exempel på en produkt som är riktigt dyr ny men som håller länge. Genom att börja tänka begagnat kan du få nästan nya produkter för otroligt förmånliga priser. I de tider som vi lever i just nu kan det vara extra härligt att göra en bra deal. Vår ekonomi är dålig men vi har samtidigt tråkigt och vill därför ha nya produkter att leka med.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.