Betting på sporter blir allt mer populärt

publicerad 27 september 2021

Betting har funnits sedan den tid då människor började titta på sport. De senaste åren har dock industrin för vadslagning online vuxit sig markant större. Idag är det en industri värd miljarder kronor.

Sportbetting är en typ av spel som hänvisar till den aktivitet där man satsar på resultatet av ett sportevenemang. Dessa evenemang kan inkludera allt från traditionella travsporter till fotboll och eSport. Oddsen bestäms vanligtvis av så kallade bookmakers, experter som arbetar hos ett visst spelbolag. Hos https://www.unibet.se/, ett av Sveriges största spelbolag, sätts oddsen av deras “sportgalna medarbetare”.

Smartphones är betydande för framväxten

För de flesta svenskar, och människor världen över, har smartphones blivit en viktig del av vardagen. Vi använder våra mobiler inte minst när vi vill underhålla oss under pendlingen, i väntan på besöket och till och med innan sängdags. Från att interagera med våra vänner på sociala medier till att se på de senaste filmerna erbjuder våra smartphones varierande underhållning.

Spelbolag har gjort sig uppmärksamma på detta faktum och varit snabba med att erbjuda sportfantaster ett underhållningsverktyg som de knappast kan säga nej till. Numera kan vi satsa på resultatet av matcher inom alla möjliga sorters sporter från våra mobiltelefoner. Idag har de allra flesta stora spelbolagen utvecklat mobilvänliga varianter av deras bettingsidor, några till och med appar. Dessa ger tillgång till att spela på oddsen samtidigt som man kan se statistik och streama matcher snabbt och några gånger gratis.

Lättförtjänta pengar

Sportfans som lär sig att avläsa spel kan faktiskt tjäna mindre summor pengar rätt lätt genom oddsspel. Till skillnad från casinospel är vinster i sportspel mer beroende av analytiska förmågor än ren tur. De som har fördjupad kunskap om sin sport och de deltagande lagen och spelarna kan uppnå rätt många vinster.

Det finns ett unikt inslag av underhållning i att plocka fram sin mobiltelefon och lägga en satsning när ens favoritlag spelar. Detta kombinerat med att det är rätt enkelt att få ihop någon hundralapp gör att sportbetting växer i popularitet som underhållning i hela landet.

Ökad bekvämlighet

Idag behöver sportfans inte mer än en stabil internetanslutning och en mobil, surfplatta eller dator för att satsa på sina favoritsporter. För lojala sportfantaster är således denna bekvämlighet den största attraktionen.

Idag behöver man inte längre bege sig till närmsta spelombud för att spela på oddsen. Numera kan man istället bara surfa in på valt spelbolags sajt via valfri enhet och satsa på ett resultat utefter de givna oddsen. Det tar vanligtvis inte mer än några minuter från det att man är inne på en bettingsida till det att man placerat sitt bet.

När matchen är avgjord får man utbetalat sina vinstpengar omedelbart om man lyckats pricka rätt. Detta snabba hanterande har bland annat att göra med Mobilt BankID som gör att man kan verifiera sina insättningar och uttag utan att behöva fylla i en massa uppgifter.

Det är denna ökade bekvämlighet som också varit med och bidragit till att betting på sporter blivit allt mer populärt i vårt avlånga land.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.