Är det en god idé att investera i Bitcoins?

publicerad 22 juli 2020

Den globala krisen och oron på finansmarknaden har lett till att många investerare gått i panik, och sökt sig efter nya investeringsmetoder. Detta bland annat på grund av att aktiemarknaden riskerar att förlora sin attraktivitet efter coronavirus-krisen på grund av en minskad efterfrågan av företagets produkter, vilket som i sin tur resulterar i långsiktiga minskningar i företagets vinster.

En av investeringsmetoderna som därför lockat många investerare är kryptovalutorna, och speciellt Bitcoins, eftersom deras värde inte pendlar på samma sätt andra investeringsmöjligheter. Men hur fungerar denna kryptovaluta, är det en god idé att investera i Bitcoins och hur ser valutan ut i dagsläget?

Coronavirusets påverkan på aktiemarknaden

Coronapandemin har skapat en rädsla på den globala finansmarknaden och satt världen i paus i ett försök att bromsa det snabbt spridande viruset. Investerare har varit särskilt oroliga den senaste tiden, på grund av riskerna för att den globala ekonomin faller i en lågkonjunktur och att marknader runt om i världen står inför kraftiga förluster.

Historiskt sett så har Bitcoin presterat bra under perioder där börsen sett dåligt ut. En del människor ser därför Bitcoins som ett sätt att bevara och öka sin förmögenhet när andra tillgångar sjunker i värde. Trots att vi inte ser samma värdestigningar som tillbaka i 2010–2017, så finns det fortfarande metoder att tjäna pengar på valutan genom artificiell intelligens, en kryporobot som t.ex. den populära Bitcoin Era.

Coronavirus-pandemin kommer garanterat också att påskynda trenden av digitala former för värdeutbyte. Människor uppmanas att använda kontaktlösa betalningar för att minska spridningen av viruset, och många firmor tillåter inte längre att deras kunder betalar kontant. Detta innebär att fler och fler använder sig av digitala betalningstekniker, vilket som gynnar Bitcoin-valutans värde.

Hur fungerar valutan, och ska du investera i det nu?

Bitcoins har varit en populär investeringstillgång i flera år, och trots att många inte tror på uppgången av denna valuta så finns det dem som tror att det är framtiden. Kortfattat så är Bitcoin en digital och global valuta som möjliggör det för människor världen över att skicka eller ta emot pengar över internet, till vem som helst.

Generellt sätt kan det vara en god idé att investera i Bitcoin-valutan, eftersom vi ser att industrin fortsätter att växa. Att investera i de olika investeringsmöjligheterna som finns idag är vanligtvis lönsamt, om du har en bra strategi och är väl påläst.

I samband med pandemin och den globala ekonomin kan det vara värt att vänta, om du är orolig för att förlora pengar. Det finns risker för att priserna faller, men det finns en nästan lika hög risk för att värdet ökar betydligt. Vågar du chansa så ta risken. Om du känner dig osäker och nervös redan så avvakta.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.