Är cake pops på väg tillbaka?

publicerad 6 november 2020

Cake pops hade sin storhetstid under 2009 till 2011 men mycket talar för att de är på väg tillbaka. De är nämligen det perfekta alternativet om du ska ha en bjudning eller fest. För dig som inte har hört talas om detta innan kan vi berätta att det är små tårtbitar som formas som små klubbor. Det är alltså ett perfekt alternativ om du har en fest där gästerna ska gå och mingla så mycket som möjligt. Oftast görs de av små kaksmulor som pressas ihop och täcks över med en frosting eller ett täcke av choklad. De kan dekoreras på alla möjliga sätt och färger beroende på vad du ska ha för kalas. Om du till exempel ska anordna en baby shower kan du göra dem i rosa eller blått beroende på könet på din kommande bebis.

Baka egna eller beställ på ett bageri

Om du känner dig ambitiös kan du testa att baka dina egna cake pops. På nätet finns det flertalet enkla grundrecept du kan följa om du har tid och lust. Det går även bra att vända dig till en nätbutik som Din tårta ifall du känner att du inte har tiden. De kan skapa flera olika varianter och du kan till och med trycka en egen logga på dem. Skapa ett konto på dintarta.se och beställ cake pops i god tid för att slippa ett stressmoment till ditt stundande kalas eller ditt event. På deras hemsida dintarta.se kan du se bilder på deras olika alternativ och välja den som du tycker passar bäst.

Är cake pops här för att stanna?

Att slå på stort när man ska anordna kalas eller baby shower var tidigare något som vi främst såg i USA. Men faktum är att det spridit sig allt mer till Sverige och andra länder. Folk visar gärna upp sina kreationer och utsmyckningar på sociala medier som Instagram för allmän beskådan. Klassiska tårtor får då stå tillbaka för andra roligare och mer spännande kreationer. Nu är det vanligare med små ”cup cakes” och dessa klubbor. Därför tror vi att vi bara kommer se mer av cake pops i olika sammanhang. Det är inte bara på professionella event som de syns utan även på privata fester. Du behöver inte ens ha någon särskild anledning för att bjuda på dem, du kan lika gärna beställa eller baka dem när du vill ha lite helgmys med dina nära och kära. Sociala medier är för övrigt en riktigt bra källa till inspiration om du inte är säker på hur du ska utsmycka både dina klubbor och själva festen i övrigt. Vi tror att folk kommer vara extra sugna på att anordna storslagna kalas efter att pandemin är över och att cake pops är här för att stanna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.