888poker utnämner Chris Eubank Jr till ny kulturambassadör

publicerad 22 februari 2022

Den Brittiske professionelle boxaren Chris Eubank Jr blev nyligen utnämnd till kulturambassadör för 888poker. Nedan kikar vi på Eubanks karriär, hans prestationer och varför han passar så väl in i rollen som representant för 888poker.

Chris Eubank Jr blir kulturambassadör för 888poker

Spelsajten 888poker har nyligen utsett den brittiske boxningsstjärnan Chris Eubank Jr som sin nye kulturambassadör. Utnämningen sammanfaller med poker online verksamhetens 20-års jubileum och det planeras att denna runda historiska milstolpe kommer att firas kontinuerligt under året. Det är ingen tillfällighet att 888poker valt just Eubank som det nya kändisansiktet utåt.

Stjärnan Eubank har haft en lysande professionell karriär och rankas för närvarande som världsetta i den globala boxningsvärldens mellanviktkategori. Eubank har vunnit två världstitlar i mellanvikt och har dessutom en bred fan bas på sociala medier bestående av en miljon följare på Instagram och Twitter. Eubank är dessutom en entusiastisk pokerspelare och har spelat en hel del mellan träningarna i Las Vegas. Han har även spelat i ”Poker After Dark”. Det skadar heller inte att hans pappa är Chris Eubank, en av de största brittiska boxningslegenderna genom tiderna. Alla dessa faktorer gör Eubank till en idealisk representant för det framgångsrika varumärket 88poker. Sammantaget så förväntas det bli ett ömsesidigt fördelaktigt partnerskap som gynnar både Eubanks karriär och spelsajten.

Kort om Chris Eubank Jr

Eubank föddes 1989 och fick bokstavligen boxning med sig i modersmjölken med en legendarisk boxare som pappa. Eubank Jr är uppvuxen i staden Hove i det charmiga engelska grevskapet East Sussex. Han utvecklade tidigt ett intresse för boxning och när Eubank fyllde 16 år så flyttade han

tillsammans med sin bror Sebastian till USA för att kunna satsa mer fokuserat på sin sportkarriär. Eubanks framgångsrika amatörkarriär började 2007 och han noterade totalt en imponerande statistik på 24 segrar och endast två förluster.

Proffskarriären tar fart 2011

Eubanks professionella boxningskarriär började formellt 2011 med pappan som mentor och Ronnie Davies som tränare. I en av sina tidigaste matcher vann Eubank över Kirilas Psonko med en teknisk knockout. Därefter kom flera imponerande segrar mot de brittiska rivalerna Jason Ball, Paul Allison, Harry Matthews och Terry Carruthers. Under de första tre professionella åren noterade Eubank en imponerande vinststatistik med 18 segrar och noll förluster. Hela 13 av segrarna vann han med besked på knockout.

Förlust mot rivalen Sanders 2014

I September 2014 konfronterades Eubank med den brittiske rivalen Billy Joe Saunders. I en tuff match med höga insatser förlorade Eubank till slut mot Sanders och noterade därmed sin första förlust efter att två av tre domare hade utnämnt Saunders till matchens vinnare.

Seger mot ryssen Chudinov 2015

Ett par månader efter den snöpliga förlusten mot Saunders så konfronterades Eubank med den ryske boxningsstjärnan Dimitry Chudinov. Eubank fick ett snabbt övertag i matchen och samtliga tre domare utnämnde Eubank till matchens vinnare. Denna viktiga seger innebar också att Eubank vann WBA Interim titeln i mellanvikt.

Seger mot britten Blackwell 2016

I mars 2016 var det dags igen för ett prestigemöte mellan Eubank och den brittiske stjärnan Nick Blackwell på Wembleys SSE Arena. Eubank dominerade matchen och vann övertygande på teknisk knockout. Blackwell blev allvarligt skadad och transporterades till sjukhuset. Blackwell hamnade i koma men vaknade tack och lov ur sin koma efter en tid på sjukhuset. Eubanks seger innebar att han vann den eftertraktade British Middleweight titeln och förstärkte därmed sin position som en av världens ledande boxare inom sin kategori.

Eubank vinner IBO super-mellanvikt titeln 2017

Eubank meddelade i slutet av 2016 att han skulle börja tävla i super-mellanvikt klassen. Framgången kom snabbt. I början av 2017 så vann Eubank mot australiensaren Renold Quinian och blev därmed mästare i super-mellanvikt. Han vann därefter en match mot turken Avni Yildrim men fick till slut se sig besegrad mot den brittiske rivalen George Groves.

Eubank fortsätter att imponera med segrar

Eubank fortsätter att imponera genom att notera den ena segern efter den andra. I oktober 2021 vann Eubank övertygande mot tysken Wanik Awdijan i en match i Newcastle i England. Eubank vann senast i början av februari 2022 mot landsmannen Liam Williams i en match som arrangerades i Cardiff i Wales. Eubank har under sin fantastiska karriär noterat hela 32 segrar och endast två förluster. Inte färre än 23 av segrarna var på knockout. Vid 32-års ålder är Eubank idag en världsstjärna med en tillsynes ljus framtid framför sig.

Slutsats

Chris Eubank Jr kommer från en prominent brittisk boxningsfamilj och är idag boxningsmästare i mellanvikt. Pappan Chris räknas som en av de största legenderna inom brittisk boxning men även junior har imponerat med hela 32 segrar och endast två förluster. I början av 2022 blev Eubank utnämnd till kulturambassadör för 888poker i samband med verksamhetens 20-års jubileum. Eubanks status som boxningsstjärna, hans stora fan bas och intresse för poker gör honom till en perfekt representant för ett av världens mest respekterade poker brands.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.