5 smarta verktyg för dig som jobbar med digital marknadsföring

publicerad 11 november 2020

Idag är det få företag, organisationer eller ens enskilda näringsidkare som inte involverar någon slags digital marknadsföring. Digital marknadsföring har blivit vardagsmat och många tror därför att det endast gäller att hålla sig till samma beprövade metoder som förr för att lyckas, men digital marknadsföring kräver att man håller sig konstant uppdaterad för att hänga med i den snabba utvecklingen.

Tillsammans med specialiserade verktyg som skapar en resultatorienterad strategi kommer även mindre välkända tekniker och appar som kan bli användbara för den som jobbar inom ämnet. Dessa kan göra det enklare och betydligt snabbare att få alla de små arbetsuppgifterna gjorda om du jobbar med digital marknadsföring, samt gör det lättare att undvika de fel som kan uppstå om man räknar med att göra dessa manuellt eller utan rätt hjälpmedel. Låt oss därför titta närmare på fem verktyg som kan göra livet lättare för både den som arbetar heltid med digital marknadsföring och den som driver eget och vill lära sig mer!

En VPN på alla enheter

Det är lätt att glömma bort vikten av att ansluta säkert till internet. De vanligaste anledningarna till intrång och förlust av data är just osäkra uppkopplingar. Arbetar man med digital marknadsföring använder man sannolikt en mängd olika login varje dag och kanske även hanterar känsliga företagsdata. Är vår uppkoppling osäker blir lätt all data vi hanterar osäker.

Lösningen är att installera en VPN på datorn och alla enheter man vill koppla upp sig med. Man kan även använda verktyget för att placera sin IP i olika länder och kontrollera hur webbplatsen presterar i olika regioner. Med den senaste tidens ökade kriminalitet på nätet blir användningen av en VPN helt nödvändig om du planerar att jobba professionellt med digital marknadsföring.

Grupper på facebook

I samma takt som professionella sidor på facebook har minskat i synlighet genom facebooks uppdaterade algoritm, har grupper på facebook ökat i synlighet. Detta gör det helt nödvändigt för de som jobbar med digital marknadsföring att ge sig in i djungeln av facebookgrupper för att sprida sina meddelanden eller starta egna grupper för att fånga upp potentiella kunder, förutom att använda verktygen för annonsering. Kom ihåg att det finns strikta regler på facebook gällande vad som räknas som marknadsföring eller ej och håll dig inom ramarna för att inte bli straffad av algoritmen.

Ett tips är att använda videos, klipp och stories på facebook för att öka sin synlighet, där även en pixel kan placeras i klippen för att kunna fånga upp de som intresserat sig för en video i framtiden.

Snov för marknadsföring via mejl

Trots vikten av sociala medier och SEO är marketing via mejl fortfarande helt nödvändigt för alla som vill lyckas med den digitala marknadsföringen. Det kan verka förlegat som strategi, men siffrorna visar på att denna strategi ofta ger de bästa resultaten.

Snov är ett verktyg som hjälper dig hitta verifierade kontakter från de företags hemsidor du önskar komma i kontakt med. Verktyget kan användas som en komplett lösning för marknadsföringen via mejl eller endast för att hitta rätt kontakter.

SEO Quake för bäst resultat

SEO Quake är en av de mest omtyckta SEO-lösningarna och ger dig den efterfrågade datan på ett mycket bekvämt sätt, helt gratis. Tillsammans med de nödvändiga siffrorna för SEO-analys, som all digital marknadsföring kräver, kan verktyget snabbt hjälpa dig sortera sökresultat utifrån specifika kriterier.

Trots mycket högljudda konkurrenter har SEO Quake lyckats bibehålla sin relevans tack vare den användarvänliga upplevelsen och de smarta sätten att analysera resultaten.

Grafiska profiler med Canva

Är man inte en expert på photoshop eller andra mer avancerade program kan Canva göra livet lättare. Verktyget kommer med flera redan färdiga grundmallar som kan anpassas, vilket passar den som arbetar med begränsad budget och är medveten om att tid är pengar. I betalversionen kan man även få specialfärger och typsnitt som är anpassade efter företagets profil.

Dessa var våra fem tips för att göra den digital marknadsföringen lite enklare. Har du inte redan testat dem är det dags att pröva på!

I samarbete med TechWarn.

 

Extern skribent
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.