5 heta inredningstrender hösten 2021

publicerad 3 augusti 2021
inredningstrender

Hösten är snart här med en ny säsong och med den kommer nya härliga inredningstrender! Det är så spännande att följa utvecklingen varje säsong inom trender. Det kommer även en massa ny trendig inredning online värd att spana in. Vissa trender stannar kortlivat, medan andra som tex. sammetstrenden verkar vara här för att stanna. Det verkar även som att många trender följer utvecklingen i världen. Som trä trenden tex. den står för ett jordat lugn hemma, när allt är kaos i världen utanför. Vi strävar efter att finna en balans på hemmaplan, när allt annat är ur balans utanför. De ljusa beige och gröna nyanserna är nära naturen och ger en stressad själ ett inre lugn. Så vilka trender gäller hösten 2021? Är sammet och beige fortfarande hetast? Här är 5 heta höst trender ni bör ha koll på.

1. Trätrenden regerar

Trätrenden började komma förra året och växer sig bara starkare. I höst ser vi flera nya nyanser av trä. Som tex. flera ljusa träslag som björk och bok. En oväntad comeback har även det både älskade och hatade materialet furu gjort i år. Många förknippar furu med 80-talets inte så smickrande gula furumöbler. Men den nya tidens furu ser annorlunda ut och smälter fint in i vår moderna miljö.

2. Grön i nya nyanser

Grön färg håller på att gå i topp på färgtronen. I höst ser vi flera nya gröna nyanser som brungrönt och mörkt mossgrön. Grön är en lugnande färg enligt Feng Shui och passar bra när man vill varva ner från stressen. Ha dock inte för mycket grönt, då kan det mer börja likna en skog än ett hem. Satsa istället på vissa detaljer och möbler i grönt eller enbart ett par gröna gardiner och kuddar.

3. Hemmakontor på nya inredningsvis

Hemmakontoret har blivit hemmets viktigaste space i och med Corona pandemin. Allt fler jobbar hemifrån och då krävs även att hemmakontoret levererar. Fokus nu är ergonomiska hemmakontor och multitasking möbler som tex arbetsstolar med flera funktioner. Inne är även att ha hemmakontoret på oväntade platser i hemmet. Har ni ett litet hem kan ni ta bort ett av sängborden och ha ett mindre skrivbord där istället. Eller testa ha en klaff bordsskiva på väggen som ni kan slå ner helt, när det inte används. Häng sedan en gardin framför skrivbordet när det är ihopslaget. Låt hemmakontoret smälta ihop med hemmet i en perfekt symbios!

4. Kurviga möbler

Svängda möbler är även hett denna nya säsong. Allt fler hem byggs med rundade hörn och ibland finns inga kantiga vinklar mellan väggarna alls. Då passar svängda soffor perfekt att placera där. Mjukt rundade fåtöljer ger hemmet ett mjukt och inbjudande intryck. Ett tips är att kolla in varumärket Gubi. De har massor av trendiga runda möbler, som passar hela hemmet.

5. Silver V.s Guld

Guld och mässing har trendat stort de senaste åren. Men nu börjar silver ta upp kampen som trend material. Silver har framför allt setts på de senaste stora modevisningarna. Och som många vet följer trender inom mode och inredning varandra, som hand i handske. Vi kommer framför allt att se fler inredningsdetaljer och småbord i silver. Varför inte testa att matcha silver med guld? Det kan bli en riktigt lyckad kombination, om det görs på rätt vis.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.