Föroreningar skadar indiska grödor

publicerad 1 november 2015

Miljoner ton grödor förstörs varje år i Indien på grund av ozonföroreningar. Det är en förlust på över en miljard dollar, och tillräckligt med mat för att mätta 94 miljoner människor, eller en tredjedel av landets fattiga.

I rapporten har fyra olika grödor studerats. Av dem påverkas vetet värst, och 3,5 miljoner ton gick förlorade under 2005. Riset, en annan stapelvara, påverkas mindre, men även där går mycket förlorat på grund av föroreningarna – 2,1 miljoner ton under 2005.

Sachin Ghude säger att det är svårt att få tag på information om hur ozonmängderna har förändrats, men enligt satellitstudier har mängden ökat under de senaste årtiondena.

Även varmare temperaturer, som är att vänta på grund av klimatförändringar, kan komma att öka ozonhalten, rapporterar ClickGreen.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.