Youtube raderar Jens Ganman och Magnus Carlssons politiska satirfilm

publicerad 29 augusti 2018
Stillbild från "Så att det blir rätt".

Journalisterna Jens Ganman och Magnus Carlssons satirfilm “Så att det blir rätt”, som handlar om den politiska korrektheten i Sverige, hann bara ligga uppe två timmar på Youtube innan den blev borttagen.

Ganman och Carlssons animerade satirfilm gör sig lustig över en politisk korrekthet som löpt amok i Sverige idag. Flera svenska politiker, kändisar och debattörer finns med som animerade karikatyrer i filmen, bland andra Stefan Löfven, Morgan Johansson, Magdalena Andersson, Henrik Arnstad, Alexandra Pascalidou, Jerzy Sarnecki, Göran Greider, Henrik Schyffert och Peter Wolodarski.

Berättarrösten i filmen görs av författaren, psykiatern och samhällsdebattören David Eberhard och i filmen får tittaren följa huvudpersonen Ulla-Ahmed.

Filmen hann bara ligga uppe i två timmar på Youtube innan plattformen tog ner den. Beslutet motiverades med att filmen “strider mot YouTubes policy för hatretorik”.

Texten som man möts av när man klickar på Youtube-länken till filmen.

Att filmen skulle censureras av Youtube inom bara några timmar var någonting som filmskaparen Jens Ganman förutspådde redan innan filmen hade publicerats.

I ett inlägg på Facebook på måndagen skrev Ganman:

Se den på egen risk. Och framför allt: se den FORT innan den plockas ner från nätet för den kommer givetvis att försvinna inom några timmar. Redan nu kastar sig en fradgande Morgan Johansson över sin röda Batmantelefon och ringer både Facebook och YouTube och BEORDRAR dem att O-M-E-D-E-L-B-A-R-T stänga ner både mig och filmen!!!”

“Så att det blir rätt” kan ses i sin helhet på andra videoplattformer som Vimeo, Bitchute och Liveleak.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!