Övervakningssamhället

Years and Years och teknokratins otäcka ansikte

Tv-serien Years and Years visar en fiktiv dystopi som inte känns särskilt fiktiv längre. Där är The Great Reset en ständig verklighet med massövervakning och inopererade chip i hjärnan. Skrämmande är dock det faktum att sedan serien började för ett par år sedan har mycket i den blivit verklighet så som massövervakning, statlig kontroll av den lilla människan, regimvänlig media, en massa propaganda samt otäck teknik. Ännu mer skrämmande är det att i serien framställs allt detta som "positivt". Möjligen fostras vi - valboskapen - till att se denna tekniska "utveckling" med glädje i hjärtat.

publicerad 19 juni 2021
Years and Years
Karaktären Bethany har precis opererat in ny teknik i sin kropp.

Det är sedan många år tillbaka märkliga, suspekta och enligt mig otäcka tider vi lever i. Till en början märkte den lilla människan måhända inte speciellt mycket av den globalistiska agendan – The Great Reset – då personerna bakom denna agenda mycket listigt (och med agendan inlindad i bomull) gick någorlunda varsamt fram. Sedan ett par år tillbaka och i synnerhet sedan 2020 så är dock alla handskar kastade och huvudrollsinnehavarna bakom ”den stora omstarten” – The Great Reset – (exempel på frontfigurerna är paret Schwab, Bill Gates samt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen), har gått all in globalism.

Som ett led i agendan ingår med största sannolikhet att få med sig okritisk regimmedia. Exempel på detta syns världen över. Inte minst i Sverige, där nickedockorna på SVT, SR och TV4 (med något marginellt undantag), utan att tveka upprepar det regering och riksdag gett sitt godkännande till nämnda mediakanaler att göra (upprepa det som tillåts) i etern. Detta tycks på mig gälla även i den så kallade underhållningsbranschen…

Ett…


 


Liknande artiklar: