Vinprovning i Stockholm

Taysta

publicerad 12 mars 2021

Vill du bjuda din partner, familjemedlem eller vän på en fantastisk upplevelse i Stockholm så ska du titta närmare på den nya vinprovningen hos Hotel Diplomat. Oavsett om du är en van vinkännare eller ganska oerfaren kommer du få en fantastisk upplevelse. Målet är att du ska få en härlig kväll med många nya intryck och uppslag till nya smaker. Kanske kommer du köpa någon av de viner du provar till din nästa middag för att introducera till dina nära och kära?

En upplevelse du sent ska glömma

En vinprovning på Hotel Diplomat i Stockholm är någonting alldeles extra. Under kvällen lär du dig mer om en av världens populäraste drycker samt vilket vin som passar till vilken maträtt. Det finns ingen måltid som inte blir bättre med ett glas vin och genom att gå på vinprovningen kan du fördjupa dina kunskaper. Hela eventet tar plats i en mysig och trivsam miljö i middagssalen på hotellet. Hotel Diplomat är för övrigt ett av Stockholms exklusivaste hotell beläget på självaste Strandvägen.

Upplevelsen passar lika bra oavsett om du är på en weekendresa i Stockholm eller om du bor i stan. Se till att du bokar plats i god tid eftersom det bara finns ett begränsat antal platser. Eftersom de tar emot så få besökare per gång skapas en intim och mysig stämning där du och de andra deltagarna kan smaka på de olika vinerna i lugn och ro. Då får ni även möjlighet att dela erfarenheter och intryck er deltagare emellan.

Hur går vinprovningen till?

Vinprovningen håller på i cirka två timmar och det är en professionell sommelier som håller i eventet. Denne börjar med att gå igenom de olika grundsmakerna och metodiken i att prova vin, för att du ska vara så förberedd som möjligt inför själva provsmakningen. I nästa steg får du och resten av sällskapet testa ett par noga utvalda viner som håller hög kvalitet. Vinerna som väljs ut är garanterat intressanta och har en annorlunda karaktär än vad du förhoppningsvis är van vid.

Alla vinregioner har en egen karaktär och sommelieren kommer även lära dig lite mer om de olika druvorna och dess egenskaper. Du kommer också få mer info om hur druvorna odlas och hur själva tillverkningen av vin går till. Rolig kunskap och fakta som du kan stoltsera med på nästa bjudning med andra ord. En stor del av vinprovningen handlar också om hur du bäst kan kombinera ett vin med mat. Allt som allt är det en helupplevelse som passar de flesta.

 


Artikeln är framtagen i samarbete med Taysta.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.