Viborg får 1 miljon euro för renovering

publicerad 12 mars 2015

Rysslands kulturministerium har anslagit över 60 miljoner rubel (knappt 1 miljon euro) för renovering av fem sevärdheter i Viborg.

I början av april kommer underleverantörerna att utnämnas för renovering av klocktornet, rådhuset, Hyacintkyrkan och borgvallen.

I slutet av mars kommer renoveringsprojektet av S:t Olaf-tornet att stå färdigt. Medlen har avdelats inom ramen för programmet Rysslands kultur, i vilket Viborg deltagit sedan i fjol.

 

swedish.ruvr.ru


Fakta Viborgs slott

Viborgs slott, är en borg belägen i staden Viborg på Karelska näset i Ryssland. Borgen grundades 1293 av den svenske riksföreståndaren Torgils Knutsson. Byggandet påbörjades vid tiden för Torgils Knutssons härnadståg mot Ryssland, på en liten holme i innersta hörnet av Viborgska viken.

Viborgs slott blev stödjepunkten för svenska väldet i dessa trakter och under århundraden rikets förnämsta värn emot Ryssland; det var under den senare medeltiden rikets förnämsta fästning näst Stockholm.

Källa: Wikipedia
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.