Vänsterliberal prägel på MTV Video Music Awards

publicerad 28 augusti 2019
Taylor Swift.

MTV Video Music Awards 2019 som gick av stapeln i måndags bar stark prägel av politiskt jippo.

Den 36:e årliga upplagan av galan ägde rum i Prudential Center i New Jersey, som även är hemmarink för NHL-laget New Jersey Devils.

Sångerskan Taylor Swift öppnade galan med att framföra låten You Need to Calm Down med Pride-tema, som vann priset för bästa video. I videon karikeras vita amerikaner med kristna värderingar och tittarna uppmanas i slutet av videon att skriva under en namninsamling för en ny jämlikhetslag för hbtq-rättigheter. I samband med tacktalet Swift ondgjorde sig över att Trump-administrationen inte stödjer lagförslaget.

Swift var inte den enda kändisen som blev politisk under galan. Den marockansk-amerikanske rapparen French Montana och den judisk-amerikanska skådespelerskan Alison Brie tog båda ställning för invandring när de delade ut priset för bästa latinska musikvideo. Montana, vars egentliga namn är Karim Kharbouch, tillade även att han var stolt att få presentera priset i egenskap av invandrare.

Källa: CNN
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.