Kultur

Vänsterliberal prägel på MTV Video Music Awards

Taylor Swift.

MTV Video Music Awards 2019 som gick av stapeln i måndags bar stark prägel av politiskt jippo.

Den 36:e årliga upplagan av galan ägde rum i Prudential Center i New Jersey, som även är hemmarink för NHL-laget New Jersey Devils.

Sångerskan Taylor Swift öppnade galan med att framföra låten You Need to Calm Down med Pride-tema, som vann priset för bästa video. I videon karikeras vita amerikaner med kristna värderingar och tittarna uppmanas i slutet av videon att skriva under en namninsamling för en ny jämlikhetslag för hbtq-rättigheter. I samband med tacktalet Swift ondgjorde sig över att Trump-administrationen inte stödjer lagförslaget.

Swift var inte den enda kändisen som blev politisk under galan. Den marockansk-amerikanske rapparen French Montana och den judisk-amerikanska skådespelerskan Alison Brie tog båda ställning för invandring när de delade ut priset för bästa latinska musikvideo. Montana, vars egentliga namn är Karim Kharbouch, tillade även att han var stolt att få presentera priset i egenskap av invandrare.

Källa: CNN

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!