Vad har hänt med våra barn?

Barn tar till sig kulturen som omger dem. Narcissism och egoism frodas idag i flödet från de stora mediebolagen och uppmuntras i populärkulturen.

publicerad 16 december 2015
- av Markus Andersson

https://youtu.be/JQlIIc_Rf7M

Idag exploateras, sexualiseras och används barn i kommersiella syften mer än någonsin. Var det detta samhälle som vi slogs för i andra världskriget?

Vad innebär den liberala ideologins dogmer om individuell frihet? Är fullständig individualism och egoism förenligt med sann lycka?

I själva verket kan individualismen och liberalismen verka som ett nytt sätt att utöva makt över människor som blivit rotlösa när de frånkopplats sina familjer, sin släkt, sin kultur, sin nationella identitet och sitt arv som tidigare verkat skyddande och sammanhållande.

I den moderna populärkulturen lär sig barnen att mycket tidigt göra revolt mot sina föräldrar, särskilt den beskyddande fadern, frigöra sig ifrån familjen och även göra revolt mot samhället och allt som uppfattas som ”gamla normer”. Men vem och vad ersätter egentligen de gamla normerna? Naturligtvis nya bestämda normer, men som snarare formats i Hollywoodproducenters hjärnor och fantasier snarare än av ideal och förnuft som bygger på tusentals år av livserfarenhet under den europeiska civilisationens utveckling och välfungerande familjeideal.

Vad blir effekten av denna påverkan på våra barn? Är det sunt att ge förskolebarn fullständig frihet och att låta teven och Hollywood uppfostra och forma våra barns ideal?

Döm själv. Utvecklingen går att vända om vi verkligen vill.

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.