Svenskar lanserar strömningstjänst utan politisk censur

publicerad 26 mars 2020
- av Per Nordin
Liberplay tillåter band som censurerats av Spotify.

Många artister som etiketteras som kontroversiella av framförallt politiska skäl har kastats ut från Spotify och Youtube och finns inte längre tillgängliga. Strömningstjänsten Liberplay har nu lanserats som ett friare alternativ till Spotify där band och artister som censurerats på andra plattformar också är välkomna.

Tjänsten Liberplay har startats av två svenskar och efter nio månader finns där omkring 200 olika artister och omkring 300 musikalbum att strömma, med nytt material som tillkommer fortgående.

Patrik Grinsvall säger till Nya Dagbladet att det är tron på yttrandefriheten som ligger till grund för projektet och en förhoppning att de censurerade artisterna och innehållsskaparna också ska få möjlighet till ersättning och på så vis uppmuntras att producera mer musik.


Annonser:


– Man hör ofta i samband med att Spotify, Youtube och Facebook blockar, bannar och stänger ner olika innehållsskapare att ”det borde finnas en plattform utan censur”. Det är precis vad vårt långsiktiga mål är! berättar han.

Liberplay blev tidigt blockerade av Facebook och fick inte möjlighet att göra reklam för sin verksamhet på den vägen. Man hoppas dock att användarna ska hitta tjänsten på andra sätt.

Den uttalade målsättningen är att 85 procent av intäkterna ska gå tillbaka till musikskaparna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.