Spel värderas högt som social aktivitet

publicerad 17 juli 2022
- av Sofie Persson

I en ny studie från Kantar Sifo har man undersökt svenskars syn på ”väl använd tid”. Där framgår att spelande värderas högt som social aktivitet och i flera avseenden kan jämföras med att ta en fika eller hålla på med en sport.

Data- och konsolspel i alla dess former har ökat genom åren och många har det som hobby. I en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Blizzard har man studerat svenskarnas syn på ”väl använd tid” och just spel värderas högt.

Undersökningen gjordes i form av en webbenkät under mars 2022 med 1022 svenskar i åldrarna 18 till 79 år, rapporterar Sweclockers. Bland män mellan 18 och 29 år ansåg blott en tiondel att spel var slöseri med tid. Samtidigt värderades aktiviteter som att ta en fika eller utöva en sport likvärdigt med spelandet. Även kvinnor i samma åldersgrupp uppgavs tycka så, samt män i åldrarna 30 till 49 år.

Däremot ansåg över hälften av män och kvinnor över 50 år att spel var ett slöseri med tid.

Något de flesta höll med om var dock att en fika med vänner inte är bortkastad tid. Inte en enda kvinna i undersökningen ansåg det och endast tre procent av männen hade den uppfattningen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.