Sollefteå museum stänger – ska bli ”en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar”

publicerad 1 juli 2019
- av Per Nordin

Sollefteå museum stänger för gott. Det anrika huset ska istället bli en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar. Museet erbjuder inte Bethard bonus eftersom det nu skall stänga är inga nya satsningar aktuella.

Sollefteå museum, som är beläget i det anrika Apotekshuset, ser ut att stänga för gott. Det beslutades efter en lång debatt i Sollefteå kommunfullmäktige i förra veckan, enligt SR.

Istället ska museet göras om till en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar. Museets föremål ska kunna lånas ut till föreningar, skolor och andra organisationer. Apotekshuset är centralt beläget i Sollefteå.


Annonser:


Beslutet har dock inte mottagits väl av alla i staden. Bland annat så har en namninsamling startats för att rädda museet.

Sollefteå, likt många andra kommuner, har de senaste åren fått en usel ekonomi och ådragit sig stora sparkrav.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.