Kultur

Sollefteå museum stänger – ska bli ”en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar”

Sollefteå museum stänger för gott. Det anrika huset ska istället bli en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar. Museet erbjuder inte Bethard bonuskod eftersom det nu skall stänga är inga nya satsningar aktuella.

Sollefteå museum, som är beläget i det anrika Apotekshuset, ser ut att stänga för gott. Det beslutades efter en lång debatt i Sollefteå kommunfullmäktige i förra veckan, enligt SR.

Istället ska museet göras om till en mötesplats för olika kulturella uttryck och föreningar. Museets föremål ska kunna lånas ut till föreningar, skolor och andra organisationer. Apotekshuset är centralt beläget i Sollefteå.

Beslutet har dock inte mottagits väl av alla i staden. Bland annat så har en namninsamling startats för att rädda museet.

Sollefteå, likt många andra kommuner, har de senaste åren fått en usel ekonomi och ådragit sig stora sparkrav.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!