Kultur

Sci-fi-skådis får sparken efter politiskt inkorrekta inlägg på sociala medier

Publicerad 12 februari 2021

Gina Carano på Comic Con 2015 i San Diego, Kalifornien.

Skådespelaren Gina Caranos fördömer hatet mot oliktänkande i USA och jämförde i det sammanhanget det politiska klimatet med Nazityskland. Svaret från Lucasfilm är att ge henne sparken från sci-fi-serien The Mandalorian och kalla hennes utspel för ”avskyvärda”.

I kölvattnet av Gina Caranos ”kontroversiella” inlägg på sociala medier har Lucasfilm släppt ett uttalande som lyder: ”Gina Carano är för närvarande inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer att anställa henne i framtiden. Likväl är hennes inlägg på sociala medier, som föraktar människor baserat på deras kulturella och religiösa identitet, avskyvärda och oacceptabla”. Det rapporterar Deadline.

Carano spelade prisjägaren Cara Dune i de första två säsongerna av den populära sci-fi-serien The Mandalorian.

I praktiken postade skådespelerskan ett TikTok-inlägg som jämför det nuvarande splittrade politiska klimatet i USA med Nazityskland. ”Hur skiljer det sig från att hata någon för deras politiska åsikter” skrev hon bland annat.

Ett foto på Caranos Instagram visade en person som bar flera munskydd som täckte ansiktet och huvudet, till bilden skrev hon "samtidigt i Kalifornien." Hon har även delat andra ”kontroversiella” inlägg, däribland ett citat som löd "att förvänta sig att alla du möter är överens alla åsikter du har är jävligt galet", och ett som löd "Jeff Epstein dödade inte sig själv".

Carano har tidigare skapat kontroverser på sociala medier, både med kommentarer om munskydd och röstfusk. I november gjorde hon narr av dem som använde ”föredragna pronomen” på sociala medier genom att lista "pip/bop/boop" i sin Twitter-bio. Handlingen påstods vara "transfobisk".

Innan skådespelarkarriären var Carano ett MMA-proffs. Som skådespelare har hon spelat i bland annat filmerna Haywire, Fast & Furious 6 och Deadpool. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!