Prisbelönta författarinnan talade positivt om David Icke – nekas tillträde till bokmässa

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 5 maj 2022
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den Pulitzer-belönta författarinnan Alice Walker har fått sin inbjudan till bokfestivalen i Kalifornien indragen – efter att 2018 ha talat i positiva ordalag om den brittiske författaren David Ickes arbete.

Alice Walker, som bland annat har skrivit den hyllade och bästsäljande romanen ”The Color Purple” samt ”Gathing Blossoms Under Fire: The Journals Of Alice Walker 1965-2000”, fick sin inbjudan till Bay Area Book Festival i Kalifornien indragen på grund av att hon i en intervju från 2018 med New York Times talat positivt om David Ickes bok “And the Truth Shall Set You Free”. 

I ett blogginlägg från 2013 nämner även Walker en intervju med Icke och mediaprofilen Alex Jones, och skriver vidare att hon gillar dem för att de känns äkta och genuina.

Walkers uttalanden har nu gjort att bokmässan i Kalifornien dragit in Alice Walkers medverkan med påståenden som bland annat innefattar att hon anklagas för att vara antisemit, eftersom det är vad tidningen Tablet anser att Icke är.

Dagar efter det att Alice Walker fick beskedet att hon inte är välkommen till bokmässan i Kalifornien bjöd dock istället Mississippi Book Festival in Walker att hålla en föreläsning om sitt banbrytande arbete med ”The Color Purple” och hennes tid då hon var bosatt i Mississippi. Bokmässan i Mississippi går av stapeln den 20 augusti 2022.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!