Pewdiepie (Felix Kjellberg)
Faksimil: Youtube/Pewdiepie

Pewdiepie tog emot pengar från Warner Bros – berättade inte för tittarna

Publicerad 11 augusti 2016, uppdaterad kl. 12:27

Svenske Pewdiepie och flera andra Youtubers tog i smyg emot pengar från Warner Bros för att de skulle ge goda omdömen om ett av företagets spel. Nu har ärendets granskats av den amerikanska konkurrensmyndigheten, FTC.

Den svenske Youtubern Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, har på några år växt till att bli den med mest prenumeranter på hela Youtube, i skrivande stund över 46 miljoner prenumeranter.

Nu visar det sig att Pewdiepie och flera andra kända Youtubers tagit emot pengar från det amerikanska mediekonglomeratet Warner Bros för att ge goda omdömen om spelet Shadow of Mordor.

Enligt den amerikanska konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission, FTC, tog Pewdiepie och många andra emot tiotusentals dollar för att göra bra reklam för spelet, rapporterar BBC.

2014 köpte mediekonglomeratet The Walt Disney Company upp Youtube-nätverket Markers Studios, där Pewdiepie ingår, för över 500 miljoner dollar.

Pewdiepie har inte kunnat nås för en kommentar, rapporterar BBC.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend