Mario Kart 8 Deluxe slår nytt Switch-rekord

publicerad 7 november 2021
- av Sofie Persson

Mario Kart 8 Deluxe har sedan det släpptes sålt i över 38 miljoner exemplar. Det innebär att det är det mest sålda spelet inom Switch och inom alla Mario Kart-spel.

Mario Kart 8 Deluxe har sedan det släpptes fått lysande recensioner av användare världen över.

Bäst blir bättre i det mest högoktaniga Mario Kart-paketet någonsin” och ”jag har aldrig upplevt ett lyxigare kartpaket än det här”, står det exempelvis i en recension på FZ.


Annonser:


Spelet, som är en remaster av Mario Kart 8, har sålt i hela 38,74 miljoner, vilket innebär att det är det bästsäljande spelet någonsin till Switch, näst efter Animal Crossing: New Horizons med sina 34 miljoner.

Mario Kart Wii var etta inom Mario Kart-spel med sina 37,38 miljoner, men nu får Mario Kart 8 Deluxe alltså ställa sig på första plats, rapporterar FZ. Spelet är också på andra plats när det gäller Wii-spel i övrigt, den enda som slår siffrorna är Wii Sports (82,9 miljoner), men då ingick också konsolen.

Mario Kart 8 släpptes till Wii U 2014 och sålde i 8,5 miljoner exemplar, vilket också är anmärkningsvärda siffror med tanke på att endast 13,5 miljoner köpte konsolen under dess korta levnadstid.

I Mario Kart Deluxe får man se gamla klassiker som Baby Park från Double Dash!! och Yoshi Circuit från Gamecube. Nya banor som det isiga berget Mount Wario och Sunshine Airport som simulerar en flygplats gör spelet ännu bättre.

Med tanke på att Switch sålt i 93 miljoner exemplar äger nu var fjärde Switch-ägare Mario Kart 8 Deluxe.

Spelet släpptes den 28 april 2017.


Mario Kart är en spelserie som ges ut av Nintendo. Det första spelet var Super Mario Kart som kom ut 1992 till Super Nintendo Entertainment System, och sedan dess har det kommit ett Mario Kart-spel till alla Nintendos konsoler. Hittills har det släppts tio spel i serien.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.