Homobok i Ryssland riktar in sig på tonåringar

publicerad 8 september 2013

Boken The Jester’s Cap, skriven av Daria Wilke, handlar om unga som växer upp och fattar egna beslut, som i bokens fall att ”våga” bli homosexuell. Den har mötts med viss kontrovers då den riktar sig till tonåringar.

Boken handlar också om att växa upp. När barn måste bli tvingade till att fatta sina egna beslut, även om det är läskigt och när den naiva tron på att föräldrarna fixar allt försvinner, skriver The Moscow News.

Författarinnan Daria Wilke hävdar att det inte var tänkt från början att homosexualitet och sexuella läggningar skulle genomsyra boken.

– När jag började skriva så insåg jag att det skulle bli ett homotema, då blev jag lite rädd eftersom det inte fanns någon sådan bok sedan tidigare som var skriven på ryska, säger hon till The Moscow News.

Boken är märkt ”16+” vilket betyder att den är lämpad för personer som är 16 år eller äldre. Vissa affärer har dock märkt boken med ”18+” och vissa med ”15+”.

Enligt The Moscow News skriver Daria Wilke så försiktigt om sexualitet att inte varje läsare kommer att märka det när de läser boken.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.