Här överrumplas Kanye West av journalister – vägrar pudla

publicerad 1 november 2022
- av Isac Boman
West visar upp en översikt på en smarttelefon till journalisterna över makthavare i media- och nöjesbranschen.

Mediedrevet och sanktionerna mot Kanye West eskalerar alltmer, men trots pressen står artisten fast vid sina uttalanden om att judiska makthavare dominerar media- och nöjesbranschen i USA och att man missbrukar sin ställning.

Trycket mot den amerikanske rapparen Kanye West fortsätter att öka. Bland annat har klädjätten Adidas brutit kontraktet med West efter att ha pressats av den profilerade högerextrema judisk makt-organisationen ADL som fördömer West för hans uppfattning om judiskt inflytande i USA.

Efter att ha besökt en basketmatch där hans dotter spelade konfronterades West av en grupp journalister och paparazzifotografer som försökte få honom att backa från sina utspel. Rapparen vägrade dock att ta tillbaka sina uttalanden.

– Jag insåg inte att det var antisemitiskt att säga ”vet ni vad, jag har en judisk advokat, jag har ett judiskt skivbolag, jag har en judisk leverantör”, sa West till journalisterna.

Han tog sedan fram sin smarttelefon och visade en översikt av den höga andel judiska makthavare som finns i företagstoppen i nöjesbranschen.

Rappartisten har sedermera också delat ett inlägg på Instagram där han uppmanar alla att ”visa sina kontrakt”, i filmbranschen, musikbranschen och idrottsbranschen, för att motbevisa hans påståenden – ett inlägg som fått närmare en miljon gilla-markeringar.

Mediedrevet mot West antändes efter att West burit en t-shirt med budskapet ”White Lives Matter” – något som speglats som ”uppviglande” och ”omoraliskt” i stora mediekanaler i USA.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.