Greys Anatomy-skådespelaren: Hollywood är vänsterliberalernas värld

publicerad 13 oktober 2020
- av Markus Andersson
Isaiah Washington är kanske mest känd för sin roll i Greys anatomy.

Isaiah Washington är kanske mest känd som Preston Burke i succéserien Greys Anatomy. I filmskaparen Dinesh D’Souzas dokumentärfilm ”Trump Card” berättar han om den extrema vänstervridningen i Hollywood och hur man som svart konservativ republikan knappast skaffar sig några vänner i branschen.

– Så här är du. Du är en afroamerikan, du är en patriot, du är en antikommunist och du är en veteran. Du är en ensam man i Hollywood
, konstaterar D’Souza.

– Ja, jag har nog inga vänner, svarar Washington skrattandes och förklarar vidare att han hela tiden visste att det skulle bli mycket svårt för en personlighet som hans att accepteras i Hollywood eftersom han alltid betraktat sig själv som republikan och konservativ.

Washington berättar vidare att även om detta varit mycket jobbigt och påfrestande i en värld så dominerad av vänsterliberaler så har han blivit mer bekväm efter att Trump blev president och att han känner sig mer som hemma nu än tidigare.

– Jag bodde i New York 1980, jag visste vem han (Trump) var. Han var en hjälte för mig. Han var en miljardär, innan han blev president var han någon som man såg upp till, berättar han och pekar på hur alla rappare och skådespelare ville synas tillsammans med Donald Trump.

Skådespelaren berättar också att han läst Trumps bok ”The art of the deal” två gånger och att han uppskattade den mycket.

 

Washington menar att en faktor till den politiska snedvredningen och gränslösa kulturen i underhållningsindustrin i USA är ett inflöde av människor som trakasserats och mobbats i de södra delstaterna för att de setts som annorlunda exempelvis för att de ansetts för kreativa eller för en avvikande sexuella läggning och liknande.

– De sårades hämnd, svarar D’Souza och Washington nickar instämmande.

– Det här förklarar ju också amoralismen i Hollywood, för när du känner dig förtryckt så blir
allt är tillåtetett tecken på frihet, menar D’Souza och får medhåll av Greys Anatomy-skådespelaren.

Trump Card släpptes den 6 oktober i år och handlar i stort om hur filmskaparen Dinesh D’Souza undersöker de socialistiska idéerna och det allmänna politiska läget i USA. Filmen har redan fördömts i vänsterliberala medier som rasat och anklagat den för att vara propagandistisk, konspiratorisk, rasistisk och hatisk.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!