Kultur

E-sportskanalen Twitch gick om amerikanska tv-kanaler i antal tittare

Samtidigt som traditionella tv-kanaler tappar tittare i rasande takt ökar alternativ som onlinebaserade kanaler. I januari rapporterade e-sportskanalen Twitch ett högre antal tittare än amerikanska tv-kanaler som MSNBC och CNN.

Den Amazon-ägda videoplattformen Twitch är en plattform för att strömma spelande och tävlingar i datorspel online. Vem som helst kan skapa en direktlänk från sin dator och låta människor världen över hänga med när man spelar på nätet. Allt fler spelar och strömmar för en onlinepublik på heltid och lever på donationer ifrån följarna.

Via Twitch sänds också tävlingar i e-sport över hela världen i ett stort antal olika spel inför en miljonpublik.

I januari månad rapporterade Twitch i genomsnitt 962 000 samtida tittare per dag, vilket är ett nytt rekord för videoplattformen. Detta skall enligt uppgift innebära att de hade fler samtida tittare än traditionella amerikanska tv-kanaler som MSNBC och CNN.

Bland konkurrenterna till Twitch finns YouTube Gaming och Mixer. Även Facebook har gjort några mindre lyckade försök att ta tittare ifrån Twitch genom ett antal kritiserade åtgärder som bland annat innefattade att spärra länkar till konkurrenterna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!