MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

E-sportskanalen Twitch gick om amerikanska tv-kanaler i antal tittare

publicerad 21 februari 2018

Samtidigt som traditionella tv-kanaler tappar tittare i rasande takt ökar alternativ som onlinebaserade kanaler. I januari rapporterade e-sportskanalen Twitch ett högre antal tittare än amerikanska tv-kanaler som MSNBC och CNN.

Den Amazon-ägda videoplattformen Twitch är en plattform för att strömma spelande och tävlingar i datorspel online. Vem som helst kan skapa en direktlänk från sin dator och låta människor världen över hänga med när man spelar på nätet. Allt fler spelar och strömmar för en onlinepublik på heltid och lever på donationer ifrån följarna.

Via Twitch sänds också tävlingar i e-sport över hela världen i ett stort antal olika spel inför en miljonpublik.

I januari månad rapporterade Twitch i genomsnitt 962 000 samtida tittare per dag, vilket är ett nytt rekord för videoplattformen. Detta skall enligt uppgift innebära att de hade fler samtida tittare än traditionella amerikanska tv-kanaler som MSNBC och CNN.

Bland konkurrenterna till Twitch finns YouTube Gaming och Mixer. Även Facebook har gjort några mindre lyckade försök att ta tittare ifrån Twitch genom ett antal kritiserade åtgärder som bland annat innefattade att spärra länkar till konkurrenterna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend