70 år efter Roswell

publicerad 7 juli 2017
- av Alexander Almqvist
Lokaltidningen Roswell Daily Record skriver om att militären plockade upp ett flygande tefat. Från den 9 juli 1947.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I förra veckan var det 70 år sedan den ökända Roswellincidenten inträffade, då ett oidentifierat objekt ska ha landat i öknen utanför staden Roswell i New Mexico. Vad det egentligen var som kraschade i öknen är fortfarande oklart, men många menar att det kan ha varit ett objekt från en annan värld.

Det var den 5 juli 1947 som ett föremål kraschlandade i öknen i New Mexico. Några dagar efter händelsen skriver flera dagstidningar att den amerikanska militären plockat upp flygande tefat som kraschlandade i öknen.

Den amerikanska militären menade att det rörde sig om en väderballong som kraschlandade, men många ifrågasätter arméns beskrivning av händelsen. Vissa menar att det var en konspiration av armén att gömma undan ett kraschat ufo.

En av de som säger att han såg det flygande tefatet och aliens är sheriffen Charles Fogus, en av de första som bevittnade efterdyningarna av det kraschade ufot.

Det kanske tyngsta beviset för en konspiration är det brev som FBI-agenten Guy Hottel skrev 1950. I brevet, som bekräftats och offentliggjorts i efterhand av FBI, skriver Hottel att det fanns kroppar nära vraket.

“En utredare för flygvapnet uppgav att tre så kallade flygande tefat hade plockats upp i New Mexico. De beskrevs som cirkulära och, cirka 15 meter i diameter. Vid dem fanns tre kroppar av mänsklig form, men bara en meter långa, klädda i metalliskt material med mycket fin textur.”

Guy Hottel menade att den amerikanska regeringen hade en “avancerad radar” i området som ska ha “slagit ut det flygande tefatet”.

Det är inte bara vanliga privatpersoner som intresserat sig för Roswellincidenten. Även Hillary Clintons kampanjchef, tillika före detta stabschef i vita huset åt president Bill Clinton, John Podesta, är en som intresserat sig för Roswellincidenten och ufon i allmänhet.

Vad det var som egentligen inträffade den 5 juli 1947 är fortfarande inte klart, och frågan är om vi någonsin kommer få reda på sanningen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!