Kultur

70 år efter Roswell

Lokaltidningen Roswell Daily Record skriver om att militären plockade upp ett flygande tefat. Från den 9 juli 1947.

I förra veckan var det 70 år sedan den ökända Roswellincidenten inträffade, då ett oidentifierat objekt ska ha landat i öknen utanför staden Roswell i New Mexico. Vad det egentligen var som kraschade i öknen är fortfarande oklart, men många menar att det kan ha varit ett objekt från en annan värld.

Det var den 5 juli 1947 som ett föremål kraschlandade i öknen i New Mexico. Några dagar efter händelsen skriver flera dagstidningar att den amerikanska militären plockat upp flygande tefat som kraschlandade i öknen.

Den amerikanska militären menade att det rörde sig om en väderballong som kraschlandade, men många ifrågasätter arméns beskrivning av händelsen. Vissa menar att det var en konspiration av armén att gömma undan ett kraschat ufo.

En av de som säger att han såg det flygande tefatet och aliens är sheriffen Charles Fogus, en av de första som bevittnade efterdyningarna av det kraschade ufot.

Det kanske tyngsta beviset för en konspiration är det brev som FBI-agenten Guy Hottel skrev 1950. I brevet, som bekräftats och offentliggjorts i efterhand av FBI, skriver Hottel att det fanns kroppar nära vraket.

“En utredare för flygvapnet uppgav att tre så kallade flygande tefat hade plockats upp i New Mexico. De beskrevs som cirkulära och, cirka 15 meter i diameter. Vid dem fanns tre kroppar av mänsklig form, men bara en meter långa, klädda i metalliskt material med mycket fin textur.”

Guy Hottel menade att den amerikanska regeringen hade en “avancerad radar” i området som ska ha “slagit ut det flygande tefatet”.

Det är inte bara vanliga privatpersoner som intresserat sig för Roswellincidenten. Även Hillary Clintons kampanjchef, tillika före detta stabschef i vita huset åt president Bill Clinton, John Podesta, är en som intresserat sig för Roswellincidenten och ufon i allmänhet.

Vad det var som egentligen inträffade den 5 juli 1947 är fortfarande inte klart, och frågan är om vi någonsin kommer få reda på sanningen.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Steven Greer om militärens djupt bevarade hemlighe... Dr. Steven Greer som började sin karriär som akutläkare, men valde att forska på internationell säkerhetspolitik och geo...
Allt fler ufon skådas av människor Aldrig någonsin har så många rapporterar om oidentifierade flygande objekt, ufon, rapporterats. Sverige, Storbritannien ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!