Swish kommer till AppGallery

publicerad 18 april 2020
- av Markus Andersson
Snart får Huawei-användare tillgång till Swish.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kinesiska Huawei fortsätter att utmana Google Play Store och Apple Store. I april får användare av AppGallery tillgång till appar som Swish, Truecaller, Storytel och Bredbandskollen.

Sweclockers skriver att Swish kommer att göras tillgängligt i Huawei AppGallery ungefär samtidigt som telefonerna Mate X:s och P40-serien lanseras under april. Sedan tidigare finns även applikationen Bank ID i tillverkarens appbutik.

Bakgrunden till att Huawei tvingats utveckla sin egen appbutik är en handelskonflikt med USA där företaget inte längre får använda Googles tjänster och mjukvara. Istället har man fått utveckla sin egen teknik som man hoppas på allvar ska kunna konkurrera med Google och Apple.

I ett pressmeddelande skriver Huawei att svenskarna kan vänta sig fler applikationer inom en snar framtid, däribland Storytel, bredbandskollen och Truecaller om ska finnas tillgängliga i den drygt ett halvår gamla applikationsbutiken.

I dagsläget har Google Play Store fortfarande betydligt fler appar tillgängliga, men Huawei menar att de flesta tjänster och webbsidor idag är anpassade för mobilanvändning och egentligen inte behöver särskilda applikationer för att användas på ett tillfredsställande sätt, och med Bank ID kommer Huawei-användare kunna legitimera sig och använda tjänsterna som vanligt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!