IT/Övervakning

Swish kommer till AppGallery

Snart får Huawei-användare tillgång till Swish.

Kinesiska Huawei fortsätter att utmana Google Play Store och Apple Store. I april får användare av AppGallery tillgång till appar som Swish, Truecaller, Storytel och Bredbandskollen.

Sweclockers skriver att Swish kommer att göras tillgängligt i Huawei AppGallery ungefär samtidigt som telefonerna Mate X:s och P40-serien lanseras under april. Sedan tidigare finns även applikationen Bank ID i tillverkarens appbutik.
Bakgrunden till att Huawei tvingats utveckla sin egen appbutik är en handelskonflikt med USA där företaget inte längre får använda Googles tjänster och mjukvara. Istället har man fått utveckla sin egen teknik som man hoppas på allvar ska kunna konkurrera med Google och Apple.

I ett pressmeddelande skriver Huawei att svenskarna kan vänta sig fler applikationer inom en snar framtid, däribland Storytel, bredbandskollen och Truecaller om ska finnas tillgängliga i den drygt ett halvår gamla applikationsbutiken.

I dagsläget har Google Play Store fortfarande betydligt fler appar tillgängliga, men Huawei menar att de flesta tjänster och webbsidor idag är anpassade för mobilanvändning och egentligen inte behöver särskilda applikationer för att användas på ett tillfredsställande sätt, och med Bank ID kommer Huawei-användare kunna legitimera sig och använda tjänsterna som vanligt.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Google
  • Huawei
  • Swish