IT/Övervakning

Ryssland stänger ner meddelandetjänsten Telegram

En rysk domstol har beslutat att den populära och krypterade meddelandetjänsten Telegram ska stängas ner i Ryssland. Detta efter att Telegram vägrat att förse den ryska staten med krypteringsnycklar.

Beskedet kom på fredagsförmiddagen svensk tid. En rysk domstol har beslutat att Telegram ska blockeras i Ryssland då Telegram inte vill lämna ut användarnas data genom att förse den ryska staten med så kallade krypteringsnycklar, som skulle ge den ryska staten tillgång till användarnas identiteter och data.

Till skillnad från exempelvis Messenger och många andra meddelandetjänster använder Telegram kryptering för att hålla sina över 200 miljoner användares identiteter säkra. Detta har dock inte uppskattats av den ryska säkerhetstjänsten FSB som gått till domstol för att få ut krypteringsnycklarna.

Eftersom Telegram stått på sig och vägrat att lämna ut krypteringsnycklarna eslutade en rysk domstol att meddelandetjänsten omedelbart ska blockeras i Ryssland, rapporterar den ryska nyhetsbyrån TASS.

Liknande artiklar

Google övervakar dig – trots att du säger nej Det spelar ingen roll om du sagt nej till att låta Google få spara din platsuppgifter. Nya uppgifter gör gällande att Go...
Pierre Schori, du har tyvärr ett svårt dilemma I dagens SvD har det tidigare socialdemokratiska statsrådet, kabinettssekreteraren och FN-ambassadören Pierre Schori skr...
Putin: “Kalla kriget är över” Rysslands president Vladimir Putin sade efter mötet med Donald Trump i Helsingfors att det kalla kriget är över sedan lä...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!