IT/Övervakning

IT-experter varnar för riskerna med “sexrobotar”

Enligt IT-experter kan sexrobotar vara livsfarliga för människor i fall de skulle bli hackade.

Robotar som liknar människor och som kan användas för sexuell njutning har uppmärksammats i media den senaste tiden. Men det finns allvarliga risker med de så kallade sexrobotarna.

Enligt IT-experten Nick Patterson kan det vara enklare att hacka sig in i en sexrobot än i en bärbar dator eller telefon, vilket han ser som oroande.

– Hackare kan hacka in i en robot eller en robotanordning och ta över kontrollen över anslutningar, armar, ben och andra bifogade verktyg som i vissa fall knivar eller svetsanordningar. Dessa robotar kan ofta väga upp till 90 kilo och vara mycket starka. Det sista du önskar är att hackaren har full kontroll över en av dessa robotar. När de väl hackats kan de absolut användas för att utföra fysiska handlingar för ett fördelaktigt scenario eller för att skada, säger Nick Patterson till Daily Star.

Nick Patterson spår också att vanliga robotar kommer ta över en stor del av människans arbete och agera mer människolikt.

Liknande artiklar

Tusentals Googleanställda i protest mot företagets... Tusentals anställda hos Google gör nu sina röster hörda över IT-jättens nära samarbete med det amerikanska försvarsdepar...
NyD-podden #11 – Den ökande censuren, demons... I det elfte poddavsnittet medverkar Nya Dagbladets nyhetschef Alexander Almqvist-Paajanen och chefredaktör Markus Anders...
AI-experter vill att FN förbjuder mördarrobotar 126 AI-experter, däribland Elon Musk, har i ett öppet brev uppmanat Förenta nationerna att införa ett förbud på så kalla...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!