IT-experter varnar för riskerna med ”sexrobotar”

publicerad 13 september 2017

Enligt IT-experter kan sexrobotar vara livsfarliga för människor i fall de skulle bli hackade.

Robotar som liknar människor och som kan användas för sexuell njutning har uppmärksammats i media den senaste tiden. Men det finns allvarliga risker med de så kallade sexrobotarna.

Enligt IT-experten Nick Patterson kan det vara enklare att hacka sig in i en sexrobot än i en bärbar dator eller telefon, vilket han ser som oroande.


Annonser:


– Hackare kan hacka in i en robot eller en robotanordning och ta över kontrollen över anslutningar, armar, ben och andra bifogade verktyg som i vissa fall knivar eller svetsanordningar. Dessa robotar kan ofta väga upp till 90 kilo och vara mycket starka. Det sista du önskar är att hackaren har full kontroll över en av dessa robotar. När de väl hackats kan de absolut användas för att utföra fysiska handlingar för ett fördelaktigt scenario eller för att skada, säger Nick Patterson till Daily Star.

Nick Patterson spår också att vanliga robotar kommer ta över en stor del av människans arbete och agera mer människolikt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.