Ytterligare ett valdistrikt rapporterade in fel resultat

publicerad 12 september 2018

Ett valdistrikt i Skåne rapporterade in ett helt felaktigt resultat under valnatten. Detta är det andra valdistriktet vars resultat visat sig vara felaktigt.

Det handlar om distriktet Höganäs NÖ – Väsby i Skåne där man rapporterat in resultatet till landstingsvalet istället för riksdagsvalet till Valmyndigheten.

Det som hänt är att man redovisat fel när man rapporterat in till länsstyrelsen. Man ska fylla i uppgifterna på en viss blankett och sedan ringa in och uppge en viss id-kod och en pinkod. Rösterna i riksdagsvalet redovisades som landstingsröster, säger kanslichefen Niklas Åkerström Fogelmark till Helsingborgs Dagblad.


Annonser:


Nya Dagbladet skrev tidigare i veckan om att ett valdistrikt i Västra Götaland också rapporterade in fel resultat till Valmyndigheten, vilket gjorde att Sverigedemokraterna kunde ta ett mandat från Centerpartiet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.