Riksdagsvalet 2018

Ytterligare ett valdistrikt rapporterade in fel resultat

Ett valdistrikt i Skåne rapporterade in ett helt felaktigt resultat under valnatten. Detta är det andra valdistriktet vars resultat visat sig vara felaktigt.

Det handlar om distriktet Höganäs NÖ – Väsby i Skåne där man rapporterat in resultatet till landstingsvalet istället för riksdagsvalet till Valmyndigheten.

Det som hänt är att man redovisat fel när man rapporterat in till länsstyrelsen. Man ska fylla i uppgifterna på en viss blankett och sedan ringa in och uppge en viss id-kod och en pinkod. Rösterna i riksdagsvalet redovisades som landstingsröster, säger kanslichefen Niklas Åkerström Fogelmark till Helsingborgs Dagblad.

Nya Dagbladet skrev tidigare i veckan om att ett valdistrikt i Västra Götaland också rapporterade in fel resultat till Valmyndigheten, vilket gjorde att Sverigedemokraterna kunde ta ett mandat från Centerpartiet.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!